raven7 Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 No więc tak, poczytałem sobie tutejszego posta o modowaniu radków 9500. Zrobiłem wszystko jak slim przykazał :D, czyli bawiłem się najnowszymi sterami Omegi. I udało się! hura! Włączam riva tunera - pisze: 128 R300 (8*1), czyli mam 8 potoków. Teraz włączyłem 3dmarka 2003 a dodam, że przed modowaniem wyciągałem koło 1950pkt. I co? - i po modowaniu dostaję 2500pkt. Czy to trochę nie za mały przyrost mocy? A jeśli za mały to co może być tego przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 1950 bez moda ? Jakieś jaja chyba... Dysk formatowałes przed włożeniem karty ? I napisz reszte konfigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Moze sie tak pochwal co tam jeszcze w tym kompie masz , bo pewnie zaraz sie okaze ze tam celina mieszka i juz wszystko bedzie jasne (chodz wynik nawet jak na Celborga marny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven7 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 No właśnie problem w tym, że reszta kompa jest niczego sobie: Athlon 2500+ Barton, 2x512MB DDR DualChanel Twinmos Czyli co, mówicie, że już przed modowaniem było mało? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 dużo za mało poinieneś mieć ponad 3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 No właśnie problem w tym, że reszta kompa jest niczego sobie: Athlon 2500+ Barton, 2x512MB DDR DualChanel Twinmos Czyli co, mówicie, że już przed modowaniem było mało? :? Bartonika przestaw na 3200+ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 No więc tak, poczytałem sobie tutejszego posta o modowaniu radków 9500. Zrobiłem wszystko jak slim przykazał :D, czyli bawiłem się najnowszymi sterami Omegi. I udało się! hura! Włączam riva tunera - pisze: 128 R300 (8*1), czyli mam 8 potoków. Teraz włączyłem 3dmarka 2003 a dodam, że przed modowaniem wyciągałem koło 1950pkt. I co? - i po modowaniu dostaję 2500pkt. Czy to trochę nie za mały przyrost mocy? A jeśli za mały to co może być tego przyczyną? ja przed modem mialem okolo 2700, a po modzie 3500, sprzet jak w podpisie, troche slabszy od twojego, ale za to wynik wyzszy :) zrob format, postaw nowy system, zainstaluj stery i odpal 3d marka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Niskie te wyniki.. Na tym co w podpisie (radek9500@Pro 64MB 3.3ns - spalił się...) miałem 2900 przed modem (do 3100 po podkręceniu), po modzie 3700 (3900 z kawałkiem po kręceniu). Format c:, nowe stery i musi śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 ...radek9500@Pro 64MB 3.3ns - spalił się... mozna wiedziec co sie stalo, ze twoj radek polegl? nieudany mod? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Jak chciałem sprawdzić, czy mam mnożnik zablokowany - przestawiłem na 10 i... Komp nie wstał. Przestawiłem na 12 - komp wstał, karta już nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 widze ze masz r9500pro, gwarancje uznali i karte wymienili na nowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Hehe, nie :) Tamtego oddałem (wczesniej kupiłem gdzie indziej) mówiąc, ze nie działa i nie wiem czemu. Dostałem nowego (bez możliwości modowania) i sprzedalem za tyle, za ile kupiłem. Dołozyłem i kupiłem to, co mam teraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 8O giga ramu, bartonik i tak kiepawo ? może po formacie zainstalowałeś jakieś kijowe sterowniki do mobo - też tak kiedyś miałem, wynik spadł mi do około 3500. teraz jest w miare normalnie - patrz podpis ( taktowanie proca nieco zaniżone - woda była ciepła ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...