Skocz do zawartości
raven7

radeon 9500 zmodowany i co dalej?

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak, poczytałem sobie tutejszego posta o modowaniu radków 9500. Zrobiłem wszystko jak slim przykazał :D, czyli bawiłem się najnowszymi sterami Omegi.

I udało się! hura!

Włączam riva tunera - pisze: 128 R300 (8*1), czyli mam 8 potoków.

Teraz włączyłem 3dmarka 2003 a dodam, że przed modowaniem wyciągałem koło 1950pkt.

I co? - i po modowaniu dostaję 2500pkt.

Czy to trochę nie za mały przyrost mocy?

A jeśli za mały to co może być tego przyczyną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc tak, poczytałem sobie tutejszego posta o modowaniu radków 9500. Zrobiłem wszystko jak slim przykazał  :D, czyli bawiłem się najnowszymi sterami Omegi.

I udało się! hura!

Włączam riva tunera - pisze: 128 R300 (8*1), czyli mam 8 potoków.

Teraz włączyłem 3dmarka 2003 a dodam, że przed modowaniem wyciągałem koło 1950pkt.

I co? - i po modowaniu dostaję 2500pkt.

Czy to trochę nie za mały przyrost mocy?

A jeśli za mały to co może być tego przyczyną?

ja przed modem mialem okolo 2700, a po modzie 3500, sprzet jak w podpisie, troche slabszy od twojego, ale za to wynik wyzszy :)

zrob format, postaw nowy system, zainstaluj stery i odpal 3d marka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niskie te wyniki.. Na tym co w podpisie (radek9500@Pro 64MB 3.3ns - spalił się...) miałem 2900 przed modem (do 3100 po podkręceniu), po modzie 3700 (3900 z kawałkiem po kręceniu).

Format c:, nowe stery i musi śmigać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, nie :) Tamtego oddałem (wczesniej kupiłem gdzie indziej) mówiąc, ze nie działa i nie wiem czemu. Dostałem nowego (bez możliwości modowania) i sprzedalem za tyle, za ile kupiłem. Dołozyłem i kupiłem to, co mam teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8O giga ramu, bartonik i tak kiepawo ?

może po formacie zainstalowałeś jakieś kijowe sterowniki do mobo - też tak kiedyś miałem, wynik spadł mi do około 3500.

teraz jest w miare normalnie - patrz podpis ( taktowanie proca nieco zaniżone - woda była ciepła )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi