Skocz do zawartości
Gość Wintereq

Spadki FPSów w grach i pytania odnośnie R9500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam niemodowalnego RADEONa 9500 kupionego jako modowalny

Mam z nim problem, a mianowicie chodzi o fpsy w grach

Gdy włącze CSa to strasznie spadają mi fpsy od 85 do 100, na GF4 Ti 4200 zawsze miałem 100 fpsów

Karta jest podkręcona na 350/620 MHz a wynik na Catalystach 4.4 w 3DMarku2001SE to ledwo 11307 3DMarków :/ (na GF4 Ti 10500), ale za to CS chodzi wolniej, tylko gry pod DX9 chodzą nieco szybciej

Mam jeszcze jedno pytanie, skąd mogę <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> BIOS dla karty RADEON 9500 (Hercules) z pamięciami 3,0ns, chciałbym się nieco tym pobawić, może być BIOS z RADEONa 9500Pro byle Herculesa i pod te pamięci (Infineon)

Jakie polecacie stery pod mojego RADKA? Myślałem o Omegach 3.7, a może Omegi 4.3 są lepsze?

Czy włączyć FastWrites w BIOSie? Da to na kartach ATI jakąś nieco większą wydajność?

Jeśli karta będzie nie spełniała moich wymogów to ją po prostu sprzedam albo wymienię na R9600Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja nie wiem czy będziesz miał tak wysoki skok jak kupisz R9600PRO. Zostań przy tym, co masz. A tak w ogóle to, czemu go nie reklamowałeś jak kupiłeś modowalnego a nie działa to trzeba go zwrócić. Ja na moim R9500@PRO i na XP1800@2200 mam 10666 w 3dMarku2001 grafika nie podkręcana.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11307 Wynik w normie jesli brac pod uwage , ze nie masz podkreconego proca (przynajmniej tak wynika z podpisu) Ten tes , ktory podal Grosikboss byl robiony na P4 2.8 . Nie polecam ci zmiany na 9600Pro bo jest on wolniejszy , jak juz to lepiej zmien na 9700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek kręcony na 2400+

karta się kręci na 400/620 MHz

nie wiem czemu pamięci nie chcą iść więcej, trzeba będzie kiedyś zrobić vmoda :-)

jak wyłącze FW to zyskuje 500 3DMarków (2001SE), jak mam FW na Enabled i normalne taktowanie to mam 9400 3DMarków

jak natomiast wyłącze FW to mam już 10500, po podkręceniu na 400/620 mam wynik prawie 12 tyś.

zmienie Omegi 4.3 na Omegi 3.7

btw: mam AGP Aperature Size na 64 MB, przedtem miałem na 128 MB i miałem mniej FPSów w grach, ale więcej pkt w 3DMarku :-)

btw: jak ustawić najlepsze ustawienia w opcjach karty, domyślnie jest na najwyższą jakość, tak samo jak przy instalacji Catalystów

btw: kupiłem modowalnego R9500@Pro, ale okazało się, że występuje szachownica, gość u którego to kupiłem od razu zaczął kombinować i powiedział, że on sprzedawał R9500 (za 649 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

btw: gdzie mogę dostać fajny BIOS do mojego Herculesa R9500 non-Pro?

btw: nie wiecie gdzie ktoś sprzedaje tanio VGA Silencera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zmianie AGP Aperature Size na 128 MB, wyłączeniu FW i zainstalowaniu Omeg 3.7 i podkręceniu na 380/620 mam wynik 12500 3DMarków

uprzedzam, że wyłączyłem Hierarchical Z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi