Skocz do zawartości
RAZOR

Program do robienia muzy

Rekomendowane odpowiedzi

Jakich programów do tworzenia muzyki używacie i jakie moglibyście mi polecić. Interesują mnie programy zarówno w miarę proste dla początkujących (np.magix music maker) jak i bardziej profesjonalne ( a to dlatego że nawet na bardzo prościutkich programach udało mi się robić ciekawą muzę). Wogóle byłbym wdzięczny jeśli ludziska zajmujący się robieniem muzyki popisali by trochę ciekawych rzeczy w tym temacie oraz pochwalili się swoimi utworkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy co chesz osiagnac i jakimi sposobami

Jezeli plikiem wynikowm ma byc tzw. MODUL (czyli *.mod, *.s3m, *.xm *.it itp.) i masz zamiar tworzyc melodie z pojedynczych dzwiekow, to polecam

- Impulse Tracker

- Fast Tracker

Jezeli plikiem wynikowym ma byc WAV, MP3 itp. to tutaj kolejne pytanie:

1) Jezelie chcesz uzywac gotowych sampli, jakis podkladow - to polecam:

- Fruity Loops - Swietny program, daje duza radoche :)

2) Jezeli masz zamiasr nagrywac samemu instrumenty i skladac potme sciezki, to polecam:

- Logic Studio (mam nadzieje ze nie pomylilem nazwy)

- N-Track

To moje propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Najbardziej odpowiadał by mi program łączosy mozliwość składania z sampli i pojedynczych dźwięków ( lub chociaż wplatania jedno w drógie). Gdzie można kupić Fruity loops (tja wiem że w sklepie ale sklep sklepowi nie równy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi