Skocz do zawartości
Gotti

Jak wyłączyć zintegrowana grafe na K7VMA?

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa niby prosta a jednak...

Ni jak nie moge wyłączyć zintegrowanej grafy na tej płycie, jest do niej podłączony MX400 i wiatraczek sie kreci a grafa dalej nie startuje. Bawie sie z biosem od godziny i nic, które konkretnie opcje za to odpowiadaja?

Thx za pomoc :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

troche dziwne pytanie ...

sprawdź w instrukcji! MUSI BYĆ!

albo zworka na mobo albo w biosie opcja jakaś!

jak nei masz instrukcji ściągnij ze strony producenta! masz nazwe pł gł. więc nie powinno być z tym problemów!

w biosie nie wiem jak powinno się to nazywać (nigdy nie miałem graf. zintegrowanej)

ale gdzieś w "integrated pre......." nie wiem jak to się pisze :lol:

na płycie sprawdź jakie masz zworki ... zwykle są opisane (krótko i na temat) ale domyślisz się po nazwie jak znajdziesz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co ciekawe w Integrated peripherials --> Init display first nie ma onboard, jest tylko PCI i AGP, jest ustawione na AGP.

W instrukcji jest to szerzej opisane, jednak na tyle szeroko ze pojcia w jakiej kolejnosci je ustawic :wink:

Obecnie jest tak:

Standart CMOS Features Option --> Video --> EGA/VGA

Advanced Chipset Features Option --> AGP x4 Mode --> Enabled

Advanced Chipset Features Option --> aGP Driving Control --> Auto

Integrated peripherials --> Init display first --> PCI (?)

Power Management Setup Iption --> VGA --> OFF/ON (ON)

PnP/PCI Configuration Option --> PCI/VGA Palette Snoop --> Disabled

PnP/PCI Configuration Option --> Assign For VGA --> Enabled

Pytanie może owszem dziwne ale sam mam 9700 & Silencer wiec moze niezbyt dobrze sprecyzowałęm pytanie :wink:

Wiatraczek dalej sie kreci, grafa nie wstaje -jakby sie ktos pofatygował i zjazał do instrukcji byłbym bardzo wdzieczny.

Aha i wyjmowanie baterii tez nic nie daje :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze i to juz prehistoryczny temat i plyta.. ale ostatnio pojawila sie u mnie w pokoiku :) bo potrzebuje jakiegos staruszka na beckup-y... zauwazylem identyczny problem. i znalazlem rozwiazanie. problemem sa pamieci. nie wiem czemu ale jak ustawimy zbyt wyzylowane timingi (wimingi buahaha) pamieci to agp niezastartuje. Nalezy przywrocic orginalne opcje w biosie i powinno pojsc.

A! jeszcze jedno - jak zapelnimy wszystkie 3 sloty pamieci to plyta tez nie wstanie przy wyzylowanych timingach (jezeli to co w tej plycie jest w biosie mozna nazwac timingami).

ogolnie z 2 kosciami na 133 i cl 2 mi wstalo .. ale z 3 kosciami juz tylko na cl3 i 100 MHz...

sorry ze odgrzebalem taki stary temat ale moze komus sie przyda ta wiadomosc :)

jezeli to nie pomaga to znaczy ze zwalone agp :)

ustawianie Init display first takze nie ma znaczenia w przypadku tej plyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...