Undofen Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Mam dosc dziwny problem a doszlo do niego przez moja niewiedze. Najpierw opisze historie :-). Mialem serv podajacy neta na slacku 8.0, przyszedl czas zeby go przeniesc na nowego kompa wiec uznalem (jakze genialnie ;-) ) ze zgram sobie cale /etc zainstaluje na nowym kompie slacka 9.1 i przegram /etc ze starego kompa. Oczywiscie linux nie wstawal po takim zabiegu juz nie pamietam przez co ale to nieistotne. Zmienilem pomysl i nadpisalem to samo /etc /etc z mojego kompa na ktorym mam rowniez slacka 9.1 komp wstaje jednak klawiatura przestaje dzialac w momencie gdy pokazuje sie prompt o login. Ssh jednak dziala wiec server chodzi tak sobie bez klawiatury od dluzszego czasu, przegralem tylko potrzebne pliki z /etc ze starego kompa. Czy ktos moglby mi powiedziec co z /etc z mojego kompa moglo spowodowac ze dokladnie w momencie pokazania sie promptu o login klawiatura gasnie i przestaje reagowac ? Dodam ze na swoim kompie mam klawiature na usb podpieta, nie mam jednak pojecia gdzie mam co zmienic w /etc zeby na servie zwykla klawiatura ps2 zaczela chodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m00n Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 W ogole glupi pomysl kopiowac /etc z innego kompa przeciez ta sa pliki konfiguracyjne :) mozliwe ze w /etc/modules.conf masz jakis modul do klawiatury usb i cos sie krzaczy dobra rada: zainstaluj slacka 9.1 od nowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...