Skocz do zawartości
Undofen

dziwny problem - slackware

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dosc dziwny problem a doszlo do niego przez moja niewiedze. Najpierw opisze historie :-). Mialem serv podajacy neta na slacku 8.0, przyszedl czas zeby go przeniesc na nowego kompa wiec uznalem (jakze genialnie ;-) ) ze zgram sobie cale /etc zainstaluje na nowym kompie slacka 9.1 i przegram /etc ze starego kompa. Oczywiscie linux nie wstawal po takim zabiegu juz nie pamietam przez co ale to nieistotne. Zmienilem pomysl i nadpisalem to samo /etc /etc z mojego kompa na ktorym mam rowniez slacka 9.1 komp wstaje jednak klawiatura przestaje dzialac w momencie gdy pokazuje sie prompt o login. Ssh jednak dziala wiec server chodzi tak sobie bez klawiatury od dluzszego czasu, przegralem tylko potrzebne pliki z /etc ze starego kompa. Czy ktos moglby mi powiedziec co z /etc z mojego kompa moglo spowodowac ze dokladnie w momencie pokazania sie promptu o login klawiatura gasnie i przestaje reagowac ? Dodam ze na swoim kompie mam klawiature na usb podpieta, nie mam jednak pojecia gdzie mam co zmienic w /etc zeby na servie zwykla klawiatura ps2 zaczela chodzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogole glupi pomysl kopiowac /etc z innego kompa przeciez ta sa pliki konfiguracyjne :) mozliwe ze w /etc/modules.conf masz jakis modul do klawiatury usb i cos sie krzaczy

dobra rada:

zainstaluj slacka 9.1 od nowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi