RocamA Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2004 hej. czy ktos moze mial tak?: st3120026A i st340016A podlaczone na jednej (80) tasmie z przylaczonym na 2nd kanale cd (lg52 MW dma33) dyski, powoduja losowe wieszanie kompa (zapala sie dioda HDD - na stale) za kazdym razem slychac dzwiek z pogranicza rekalibracji i bledu odczytu (metaliczne pukniecia). dyski podlaczone osobno kazdy na swoim kanale... pracuja jak SKAŁA!) komp: asus a7n8x + barton 2500 + 512 ram, i gowniany codegen 300W ;) graf: gf3ti500 - lekko podniesione parametry dyski: 120 Gb - 2 miesiace 40 Gb - 15, roku temp cpu: ok. 33 st. i co Wy na to?! aha! dyski bez bed block'ow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RocamA Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 czy cos jeszcze dodac??? za malo informacji? Bios 1006 z 1007 jest to wielce irytujace: zwisy zadzarzaly sie i przy post-cie i pracy samego systemu - to nie stery windy!! przez ostatnie 12h komp ciagnal pliki (emule) i robil kilka inych obciazajacych rzeczy. przez 12 h stabilnie. i co ja zrobie bez cedeka?! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RocamA Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 hej. ja nie zartuje! wiem, ze takie ustawienie nie powinno sprawiac klopotu, ale jest inaczej. od 08 kwiet, komp chodzi po kilkanascie godz. nonstop podlaczony do netu i 0% klopotow. (ale hdd osobno!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 moze rozejrzyj sie za jakims zasilaczem lepszym, codeshit 300w to sie nadaje do kompa z 98r. ustawiales te zworki? jak nie to poprobuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RocamA Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 zbiorka na zasilacz.. nie podoba mi sie ta wizja. musze cos dodac: to raczej nie jest PS. obciazenie jest nawt wieksze: zamiast cd-ata mam scsi (dochodzi jeszcze kontroler Adaptec 2940uw - tez swoje bierze) moze znacie jakis dobry programik do testu bebechow a zwlaszcza kontrolerow na plytach. moj asus to a7n8x pcb 1.04, bios 1006 (pisalem, ze zszedlem z 1007 - testowo), mostek pld. nvidia MCP-T. dzis maszynka bez CD dziala (p2p) od 14 godzin... i OK. wiec ???? bede zobowiazany za skrot do jakiegos softa (CheckIt'a mam - nic nie wykazal). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RocamA Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 no nie wierze! jak to? nikt nie wie co sie dzieje?? a moze to subwoofer? jest w odleglosci okolo 1m od kompa. juz przestawilem skrzynke dalej. a dzis wieczorkiem (o 3am) ;) chodzil przez 14h znowu sie zaczelo - 3x zgrzyt i zwis! :( ta 120-stka, eh moze to jednak MB? temp. proca przy zwisie 33 oc hdd cieply, ale nie parzy. pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ble2u Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 zgrzuty metaliczne to CI sie dysk sypie jak na moj gust. a ze osobno chodza dobrze to pewnie przypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RocamA Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 ok. dziekuje. mysle, ze jeszcze troche prob bedzie mialo miejsce na drodze do rozwiazania tego IDIOTYZMU dyskowego. Nie wiem czy to dysk. wpradzie wczesniej mialem 2x40Gb w seagate i to wlasnie ta 120 jest zamiennikiem za owa "40" z bad blockami. (padla i reklamowalem) jutro dodam ostatni post w tej sprawie, jesli nikt sie nie odezwie to prosze @ o zdjecie tematu. kasiory na zasilacz narazie nie mam, pewnie dopiero w maju... jesli znajde gwarancje od hdd to podam co to za firma :) w kazdym razie THX! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrancEaddict Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2004 u mnie tez tak jest tylko ze jest tak: seagate 1.7gb + baraka 4 80gb na jednej tasmie nie pracuja nie wiem czemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RocamA Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 >>TrancEaddict :) nie dziw sie! to sa bardzo rozne dyski! ten mniejszy 1,7 Gb to chyba jeszcze UATA 33? a ten drugi to zdecydowanie ata100 jednak zgadzam sie, ze powinny dzialac razem, chociaz... z predkoscia magistrali w trybie tego wolniejszego. pytanie do wszystkich: czy komus nie wiadomo o informacjach od nvidii o bledach w kontrolerze dyskowym? zlozylem 3 kompy na Nfor$-ie i wszystkie dzialaja OK ...z jednym dyskiem! o ile pamietam bylo cos podobnego w chips. intela (jeszcze od starego celka 233-500 Mhz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RocamA Opublikowano 3 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2004 oki. juz dobrze. wprawdzie jakos udalo mi sie spalic inny zasilacz (2 dni pochodzil, pod xp2000+) to jednak wszystko dzialalo bez zarzutu, hdd zwlaszcza. pojawila sie kaska i aktualnie mode con napedza podzespoly. nawet sie nie pochwale jakie byly odchylenia napiec :) dziekuje za sugestie. pozdrowionka! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...