Skocz do zawartości
Jerzy Knybel

Asus A7V-VM .....brak opcji w biosie....

Rekomendowane odpowiedzi

...kurde sorry ale jestem lamerem w tych sprawach wiec mam kilka pytan....

Popierwsze : mam plyte gl asus a7v-vm (chipset via kt133 ~100 mhz ).....nie mam zadnych opcji dotyczacych zmiany magistrali (procek Amd Athlon 1200Mhz)....stad moje pytanie czy w takim wypadku nici z krecenia.....moze istnieje jakis softwarowy sposob do podkrecenia tego dziadostwa.... (mieszkam w chicago....i ta plyta znalduje sie w seryjnych hp pavilonach...)......

Po drugie myslelem o aktualizacji biosu ale nie jestem pewien czy bios do Asusa A7V i A7V-VM jest taki sam...(tzn czy ten pierwszy zadziala z moja plyta)...bo nawet na stronie asusa nie ma biosu do mojej mobo.......

czekam na jakies odpowiedzi

3mka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwa lata temu miałem ASUS A7V-M, plyta tania i dobra, ale mozliwosci OC praktycznie zerowe ze strony płyty, a biosu od innej płyty bym nie zapodawal - warto?... przeciez duzego kopa i tak nie dostaniesz

(patrząc na zdjecie a7v-vm to jest praktycznie taka sama jak a7v-m)

///edit

sory przypomnialo mi sie, u mnie byly dipy do zmiany mnoznika :-)

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...dzieki za link...ale nadal nie jestem pewien czy bios do a7v....jest zgodny z plytami a7v-vm....?...nieznalazlem wprawdzie tej plyty na oficjalnej stronie asusa....wiec wnioskuje ze moja plyta to jakas zubozona wersja a7v...ale narazie prosze o jakies wyjaznienia....nie chce zbytnio zepsuc mobo...:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...