Skocz do zawartości
dolores haze

BookCrossing

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj dowiedzialem sie o tym od mojego przyjaciela. Cala akacja polega na tym zeby "uwalniac" ksiazki ktore przeczytaliscie i ktore niepotrzebnie leza u was na polkach. Takową ksiazke zostawiacie w dowolnym miejscu w waszym miescie (moze to byc uczelania, praca, szkola, przystanek autobusowy itp.) i liczycie na to ze ktos ja znajdzie :)

Ale powoli.... najpierw wchodzicie na strone www.bookcrossing.pl i rejestrujecie sie.

Tam na stronie mozecie oczywiscie zadeklarowac ze uwalniacie ksiazke. Nastepnie mozecie (a nawet musicie ;) ) wydrukowac taka specjalna karteczke na ktorej opisane jest o co chodzi w calej zabawie, tak aby osoba ktora znajdzie ksiazke wiedziala ze jest czescia tej zabawy. Kartke te przyklejacie na ksiazce i wpisujecie na niej unikatowy Identyfikator ksiazki, ktory identyfikuje te ksiazke w serwisie bookcrossing.pl.

Osoba ktora znajdzie te ksiazke moze na stronie bookcrossing'u , wpisujac Identyfikator ksiazki, zobaczyc kto ja zostawil. Nastepnie po jej przeczytaniu powinna ja uwolnic dalej. Dzieki temu ksiazka wedruje sobie po ludziach w waszym (i nie tylko) miescie, a wy na biezaco mozecie sledzic sobie na stronie gdzie "wasza" ksiazka przebywa :)

zabawa jest fajna i ciekawa. Ja juz niebawem planuje uwolnic pierwsza ksiazke. W calosc bawi sie juz kila tysiecy ludzi w polsce. Was tez zapraszam.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spam-li to?

Część książek podrą rozwydrzone dzieciaki i dresiarze, część co bardziej przedsiębiorcze jednostki spieniężą, część zgnije lubo spleśnieje w tym tropikalnym klimacie, a całość to taka moda jak te tam flash moby. Do listopada jeszcze trochę czasu na kupienie indyka jest, ale przypominam, że 4 lipca niebawem.

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no no... Polska to juz zadnym zachodnim cukierkiem nie pogardzi, co bedzie nastepne?

ps. mimo wszystko podoba mi sie akcja i chyba rozstane sie z "101 Reykjavik" ksiazke i tak dostalem za darmo, przyszla poczta, nie wiem od kogo i za co, ale byla zajefajna :) albo sie nie rozstane, zapomnilem ze ma jakis dziwny podpis wewnatrz, chyba autora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spam-li to?

Część książek podrą rozwydrzone dzieciaki i dresiarze, część co bardziej przedsiębiorcze jednostki spieniężą, część zgnije lubo spleśnieje w tym tropikalnym klimacie, a całość to taka moda jak te tam flash moby. Do listopada jeszcze trochę czasu na kupienie indyka jest, ale przypominam, że 4 lipca niebawem.

To jest scenariusz bardziej realistyczny w naszym kraju :wink:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spam-li to?

nikt nikogo nie zmusza do tego. jezeli wolisz zeby ksiazka lezala i kurzyla sie u ciebie na polce dluge dlugie lata to prosze bardzo. your choice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi