wampir Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 8Rda3i poszedl do piachu , mial zmienione chlodzenie NB , radiatorki na mosfetach , nawiew z boku budy na to wszystko 92x92 , na FSB220 potrzebowal tylko vdd 1,6V no i zdechl :evil: Jak narazie jade na 8rda+ ale z fsb to u niego cienko :evil: :evil: :evil: max 195 :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxvonsopop Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 jak to zdechl, wywalilo ci kondensatory czy cos sie sfajczylo. kondzory zawszze mozna wymienic. pamietaj o gwarancji to dobra rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 ...hmm...a na 8RDA+ szybki VDD mod i na pewno bedzie FSB > 195 Mhz ;) pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Narazie modowanie i jakies ostrzejsze zabawy odpadaja :evil: Btw czy u was chlodzenie SB poprawialo satbilnosc przy wyzszych fsb ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Ja chlodze SB na swoim 8RDA i 220MHz chodziło, normlanie nie używam bo mi nie jest potrzebne, mam za łabe pamięci wole niższe fsb ale z lepszymi taimingami. Rev 1,1 dosc stara wersja z maja zeszlego roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Czy zauwazyles cos takiego u siebie ze mobo byla niestabilna ale po zmanie chlodzenia Sb nagle stabilnosc sie poprawila ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 przeciez powinienes miec na niego gware :? napewno nie byl wyprodukowany dalej niz 2 lata wstecz. Mnie ostatnio moj abiciak padl byl nawet mechanicznie uszkodzony i gware przeszedl. Dawaj go na gwarancje nic nie tracisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 No juz dawno na gwarze jest teraz mam zastepcze mobo. Moje pytanie tak na marginesie czy poprwienie chlodzenia SB ma wplyw na stabilnosc np z malego radiatorka na gumie na wiekszy na tasmie termo ??? Nie wiem czy jest sens zrywac i tracic badz co badz droga tasem termo :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 No juz dawno na gwarze jest teraz mam zastepcze mobo. Moje pytanie tak na marginesie czy poprwienie chlodzenia SB ma wplyw na stabilnosc np z malego radiatorka na gumie na wiekszy na tasmie termo ??? Nie wiem czy jest sens zrywac i tracic badz co badz droga tasem termo :roll: przegrzewanie sie SB moze byc przyczyna niestabilnosci ale bez przesady wystarczy zwykla tasma przewodzaca cieplo (np.: 3m od Rosia) albo pasta na bazie srebra i kropelka (najlepszy i najtanszy sposob) + radiatorek (u mnie byl zalman ZM47J) i juz powinno byc OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 wampir to jest chyba jakas wadliwa seria ja puscilem swojegoz dymem ale znam koleżke ktory zjarał 3 sztuki Jakoś specjalnie jej nie przeciążałem : VDD czasem 1.8 na FSB 225 ale sporadycznie - i tak jak u ciebie poszła z dymem. Gadalem z jednym typem ze sklepu - podobno dużo tych epoxów wraca - nie wahał sie użyć stwierdzenia "bardzo dużo" Moja rev to chyba 3.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_gniewny Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Mały OT : Lollo Ferrari nieżyje z tego co wiem . Coś jej strzeliło . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Mały OT : Lollo Ferrari nieżyje z tego co wiem . Coś jej strzeliło . krew do mózgu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...