Skocz do zawartości
wampir

Zdechl epox , a niby tylko fsb 220

Rekomendowane odpowiedzi

8Rda3i poszedl do piachu , mial zmienione chlodzenie NB , radiatorki na mosfetach , nawiew z boku budy na to wszystko 92x92 , na FSB220 potrzebowal tylko vdd 1,6V no i zdechl :evil:

Jak narazie jade na 8rda+ ale z fsb to u niego cienko :evil: :evil: :evil: max 195 :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No juz dawno na gwarze jest teraz mam zastepcze mobo.

Moje pytanie tak na marginesie czy poprwienie chlodzenia SB ma wplyw na stabilnosc np z malego radiatorka na gumie na wiekszy na tasmie termo ??? Nie wiem czy jest sens zrywac i tracic badz co badz droga tasem termo :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No juz dawno na gwarze jest teraz mam zastepcze mobo.  

Moje pytanie tak na marginesie czy poprwienie chlodzenia SB ma wplyw na stabilnosc np z malego radiatorka na gumie na wiekszy na tasmie termo ??? Nie wiem czy jest sens zrywac i tracic badz co badz droga tasem termo  :roll:

przegrzewanie sie SB moze byc przyczyna niestabilnosci ale bez przesady wystarczy zwykla tasma przewodzaca cieplo (np.: 3m od Rosia) albo pasta na bazie srebra i kropelka (najlepszy i najtanszy sposob) + radiatorek (u mnie byl zalman ZM47J) i juz powinno byc OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wampir to jest chyba jakas wadliwa seria

ja puscilem swojegoz dymem ale znam koleżke ktory zjarał 3 sztuki

Jakoś specjalnie jej nie przeciążałem : VDD czasem 1.8 na FSB 225 ale sporadycznie - i tak jak u ciebie poszła z dymem.

Gadalem z jednym typem ze sklepu - podobno dużo tych epoxów wraca - nie wahał sie użyć stwierdzenia "bardzo dużo"

Moja rev to chyba 3.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi