LDU DESK Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Tj. w temacie. Przy kopiowaniu plików z płyty na dysk. Jeżeli ustawie bardzo małą prędkość 12x / 8x to jeszcze jakoś chodzi [ 70% obciążony procesor... ] ... ale przy większych leży [ zbliżone do 100% ] ... podobnie jest gdy nagrywam płyty . Oczywiście wcześniej takich zonków nie było. Co to może być 8O ? Aha jeśli np. oglądam film z płyty to wszystko cacy.. problem jest przy kopiowaniu i nagrywaniu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Włącz DMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LDU DESK Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Problem jest taki, że jest wszystko ustawione [ tak mi się wydaje, przynajmniej ja nie zmieniałem ustawień DMA... ] to chyba to :) I co dalej :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 jaka nagrywarka? odinstaluj drugi kanal ide i zainstaluj go na nowo, w biosie daj wykrywanie DMA na auto , nowe stery do mobo to musi pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 jaka nagrywarka? odinstaluj drugi kanal ide i zainstaluj go na nowo, w biosie daj wykrywanie DMA na auto , nowe stery do mobo to musi pomoc potwierdzam wywal drugi kanal i zainstaluj go eszcze raz (restart) mi to zawsze poamgalo jak nagle cdrom zacynam dzialac w PIO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 hmm.. z tego co ja widze na tym zrzucie ekranu, to wnioskuje ze do kanalu IDE1 masz podlaczone dwa uzarzenia. Master to HDD a Slave to chyba jakis naped optyczny. Widze takze ze Slave pracuje w PIO wiec nie dziw sie ze dysk nie pracuje w DMA. Do przedmowcy: Niektore CDROMy (np. LGx40) nie pracuja w ogole w trybie DMA, tylko PIO :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 albo zainstaluj ASPI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Do przedmowcy: Niektore CDROMy (np. LGx40) nie pracuja w ogole w trybie DMA, tylko PIO :( u siebie mam asus'a x50 normalnei dziala z DMA, ale nie wiadomo czemu czasami sie przelacza (lub nawet ikonka napedu znika) obecnie od ostatniego formatu (jakies pol roku) nie mam zadnego problemu, zreszta i tak nie doszedlem co powodowalo ten błąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Do przedmowcy: Niektore CDROMy (np. LGx40) nie pracuja w ogole w trybie DMA, tylko PIO :(Akurat wiekszośc cd-rom'ów pracuje zwykle w Multi-Word DMA tryb-2, wiekszośc obecnych w Ultra DMA tryb 2. Trzeba naprawde starego napędu żeby pracował tylko w PIO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Do przedmowcy: Niektore CDROMy (np. LGx40) nie pracuja w ogole w trybie DMA, tylko PIO :(Akurat wiekszośc cd-rom'ów pracuje zwykle w Multi-Word DMA tryb-2, wiekszośc obecnych w Ultra DMA tryb 2. Trzeba naprawde starego napędu żeby pracował tylko w PIO. no mowie - LGx40, czy az tak stary to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...