Skocz do zawartości
mefju

Jak odkleic cooler?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam GeForce FX 5900Ultra i chce odkleic cooler z procesora... Jestbardzo mocno przyklejiny probowalem silą :D robowalem tez do lodówki wsadzic na 5 minut nie pomoglo 10 minut nie pomoglo teraz juz od 15 siedzi i jeszcze czekam... Macie jakies inne pomysly? zyletką tez chcialem i [gluteus maximus]. Srubokreta nie chce uzycac :D:D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zrywalem z GF 256, 45min w zamrazalniku i potem przy pomocy cienkiego nozyka odskoczył. Jak wsadzasz go do lodówki to spróbuj zamrażalnika (w lodówce jest bodajże +4*C, a w zamrażalniku już na minusie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nic powiedzialem sobie jedzien z nim :D:D i.....

Po 30 minutach pobytu w zamrazalce, wyjąlem geforce'a. Bym tak zimny ze ne moglem go dotknąc :D:D

jak troche sie ocieplil zacząl sie z nim szarpac ( delikatnie ) nie nie pomoglo, bawilem sie z tym 10 minut i ani drgnąl!!

Postanowilem uzyc sily i to bardxo dzuej sily ( po ludzku mowiąc nie opierdalalrem sie z nim )_ bo strasznie sie zdenerwowalem :) Pol minuty tak na niego naciskalem siłą ze az nie rece bolą teraz ale po 45 sekundach odlecial!! Bylo bardzo drstycznie i az cos zachrobotalo!! boje sie ze cos mu sie stalo , mam nasziejhe ze bedzie dzialjeszcze nie sprawdzalem... Ale jak spojrzalem na rdzen nv35 to patrz co on taki wypukły?????

O <span style="color:red;">[ciach!]</span>* byl tak mocno przyklejony ze ta blaszka sie wygiela!!! nie zdązylem zrobic zdjecia bo bylem w panice i docisnąlem tą blaszkę, wygląda tak jak powinien :LD:D:D:D

steraz musze czyscic to z tego kleju i nalozyc troche srebra :D

jesli odpali powiem wam jesli nie tez ....

trzymta kciuki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karta dziala... ze rdzenia zdjalem klej i posmarowalem srebrem... jaki rezultat??

wczenisej mialem 40 stopni a teraz mam az 70!!!! dlaczego? czy to dlatego ze ta blaszka odskoczyla? czy moze moja pasta jest do [gluteus maximus]?

proszeo szybką odpowiedz co mam robic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasty dalem akurat zeby byl przykryty caly rdze.. potem poruszalem coolerem zeby sie ladnie rozproszyla i niepotrzebna ilosc zeby eszla na bok ... z pasta nie przesadzilem ale obawiam sie ze to przez to ze przy odrywaniu mi blaszka sie wygiela do gory i nie dociska to rdzenia :/ chodzi mi o tą blaszkę :

http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...T/zdjecia-5.jpg

byl bardzo mocno przyklejony cooler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...