Skocz do zawartości
mefju

Wszystko o 5900XT ( NV35 )

Rekomendowane odpowiedzi

jesl chodzi o nv 40 to napewno bedzie problem z zasilaniem bo do karty bedą musialy isc 2 oddzielne linie zasilania!! to jest dopieroporazka... a jesli chodzi o wydajnosc to pewnie czytaliscie news na tweaku :D:D:D

Mysle ze r420 bedzie lepsze i raczej nie bedzie wmagalo takiej ilosci proądu :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3D Mark 03 score: 5724

Ja tyle mam na ustawieniach 460/800 bez modowania karty i na sporo slabszym od Twojego procku. Cos Ci sie chyba grzeje :twisted:

Też mnie zdziwił ten wynik. Okazało sie że AGP pracuje w trybie PCI Mode :). Już to poprawiłem teraz jest 6079. Chociaż ten wynik też jest podejrzany :roll: Po upgradzie biosu do D23 AGP nie chce działać w trybie 8x. Ale to już inny temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupielm karte gainwarda 5900 xt i jak podkrecalem na 450 /800 to karta stawala na chwile i robile sie ponie te afr,,,, nie wiem jak sie to nazywa . Kendzior masz zasilacz taki jak ja codegena 400w myslalem ze to wina zasilacza ze nie wytrzymuje .

Ale dzisiaj dali mi gainwarda 500xt golden sample i od razu poszla na 450 /780 tak jak pisali :) Mam pytanie czy zasilacz ma wplyw na podkrecanie ?? .

De_ryl gdzie sie sprawdza w jakim trybie pracuje karta??

Mam procek atholona 2,5 2x256 ddr i ta karte teraz chodzi na 470 / 810

w w3d marku 2003 mam mam 5490 pkt to dobrze chyba bo procek slaby ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mnie zdziwił ten wynik. Okazało sie że AGP pracuje w trybie PCI Mode :). Już to poprawiłem teraz jest 6079. Chociaż ten wynik też jest podejrzany :roll: Po upgradzie biosu do D23 AGP nie chce działać w trybie 8x. Ale to już inny temat.

I tak roznica miedzy AGPx4, a AGPx8 bedzie niewielka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi