Skocz do zawartości
mengask

kto krecil bartona2500XP na plycie Epox8rda3i FSB ?

Rekomendowane odpowiedzi

mianowicie, mam plyte epoxarda3i i bartka z zablokowanym mnoznikiem i chce go podkrecic fsb, w biosie moge zmienic na 200, pamieci sa synchro, windows sie uruchamia i wszystko sie wlacza, tylko po jakis 15minutahc wychodzi m z gier o windowsa i kropa, 3d mark2001 nie chce isc do konca, mam problem w tym ze nie wiem jaki vcore ustawic? probowalem z paroma opcjami? i nic. probowalem od 1,6 do 1,75. szukam osoby ktora ma taki sam sprzset i krecila procek zablokowany, wiem ze mozna sprawdzic stabilosc programem prime95, ale program jest poje**y i nie umiem sie z nim obchodzic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz to jedno, a jaki masz radiator na procku? Stawiam na temperaturkę i włączoną w biosie funkcję wyłączenia kompa przy osiągnięciu danej temeratury.

Włącz USDMa i śledź temperaturę procka. Moje Bartki chodziły już czasami i przy 67* ale nie polecam.

Mam RDA3+ i zablokowane procki, u mnie chodzą na 11x220 przy 1.85* w zamkniętych budach i temperaturka jest jest na poziomie 48-50* idle i ok 58* stres. Zalmann 7000a Cu i CuAl

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obsługa prime95 :) :

> installujemy

> wlaczamy Prime95

> wybieramy Just Stress Testing

> Options > Torture Test > Blend > Ok

i leci sobie z testami [;

najlepiej zostawic na pare h ale sprawdzaj temp czy cos sie nie przegrzewa ;x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi