Fobos Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Witam Wczoraj bedac u kolegi zerknolem do otwartej budy, i zobaczylem tablice zmian fsb :) wiec rzucilem propozycje krecenia procka, upieral sie ze juz probowal i lipa nic sie nei dalo. Ale po pierwszym przestawieniu fsb z 66 na 83mhz otrzymalismy 788mhz, nastepnie 885mhz na tych 2 czestotliwosciach chodzil stabilnie temperaturka skoczyla o jakies 4C postanowilem puscic go na fsb 100mhz (vcore 1,8 ) o dziwo sie odpalil 1050mhz - niestety juz w biosie lapal schiza zdziwilem sie ze nie startuje dalej... Szpaklem na zasilacz a tu 200watt a w konfigu: Celek 700, radek 9200se ,128mb sdr,wd 80gb, cd-rw, 2 wiatraki wiec wydalo mi sie wszystko jasne... Juz wyludzil od rodzicow na nowy zasilacz wiec wydaje mi sie ze powinno byc wszystko stabilne ? Juz mysle nad dalszym o/c puszczal ktos tego celka na wyzszych czestotliwosciach ? Nastepne dostepne fsb to 112mhz (standardowe 66mhz) to juz prawie 2x wieksze jak myslicie pojdzie na tyle ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowall_PTK Opublikowano 30 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2004 trudno powiedzieć. Nie jesteśmy stowarzyszeniem wróżbitów. Mój celek 700 na Abicie BX133 nie chce iść wyżej niż 887 czy coś w tym stylu (szyna 83). Na szynie 100 nawet nie chce ze mną rozmawiać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2004 fobos, moj znajomy ma tego celka700 i nie chce z nim rozmawiac przy 100. Sproboj lepsze chlodzenie zamontowac. Ew. podniesc jeszcze napiecie (jesli to mozliwe). PAMIETAJ O LEPSZYM CHLODZENIU! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 4 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2004 chlodzenie+napiecie=ogien z pupci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Mój kumpel na jakimś titanie na lajcie kręci go na 1050 :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 swego czasu jak przez kilka miesiecy mialem celka 700 :P to pamietam ze w zaprzyjaznionym sklepie wzialem 4 sztuki i tylko jedna chciala pracowac na 100 mhz fsb potem ja wymienilem na celka 800 ktory pokazal klase w oc (@1333 :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...