Skocz do zawartości
Fobos

o/c Celka 700mhz/1050

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj bedac u kolegi zerknolem do otwartej budy, i zobaczylem tablice zmian fsb :) wiec rzucilem propozycje krecenia procka, upieral sie ze juz probowal i lipa nic sie nei dalo. Ale po pierwszym przestawieniu fsb z 66 na 83mhz otrzymalismy 788mhz, nastepnie 885mhz na tych 2 czestotliwosciach chodzil stabilnie temperaturka skoczyla o jakies 4C postanowilem puscic go na fsb 100mhz (vcore 1,8 ) o dziwo sie odpalil 1050mhz - niestety juz w biosie lapal schiza zdziwilem sie ze nie startuje dalej... Szpaklem na zasilacz a tu 200watt a w konfigu:

Celek 700, radek 9200se ,128mb sdr,wd 80gb, cd-rw, 2 wiatraki wiec wydalo mi sie wszystko jasne...

Juz wyludzil od rodzicow na nowy zasilacz wiec wydaje mi sie ze powinno byc wszystko stabilne ?

Juz mysle nad dalszym o/c puszczal ktos tego celka na wyzszych czestotliwosciach ?

Nastepne dostepne fsb to 112mhz (standardowe 66mhz) to juz prawie 2x wieksze jak myslicie pojdzie na tyle ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fobos, moj znajomy ma tego celka700 i nie chce z nim rozmawiac przy 100. Sproboj lepsze chlodzenie zamontowac. Ew. podniesc jeszcze napiecie (jesli to mozliwe). PAMIETAJ O LEPSZYM CHLODZENIU!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swego czasu jak przez kilka miesiecy mialem celka 700 :P to pamietam ze w zaprzyjaznionym sklepie wzialem 4 sztuki i tylko jedna chciala pracowac na 100 mhz fsb potem ja wymienilem na celka 800 ktory pokazal klase w oc (@1333 :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...