J@reQ Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Pytanko! Komp najstabilniej mi działa na 4in1 v4.38.Począwszy od wersji 4.40P3 zaczęły się zwisy IE-BRAK ODPOWIEDZI- (na 4.38 tego nie mam), kolejne wersje 4.41 i 4.42-wywołują(a moze to nie 4in1) w moim IE takie same zwisy. CZY U WAS TEŻ TAK SIĘ DZIEJE? ZAUWAŻYLIŚCIE COŚ PODOBNEGO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 ja zostałem przy 4.40 przy 4.42 nie moge uruchomić dma w cdromie-pomimo odinstalowania kontrolerów ide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Witam Na serwisie VIA Arena jest taki madry cytat: "jesli dziala - nie poprawiaj". Czasy "obowiazkowych" Via 4in1 juz dawno minely - ostatnim OS-em ktory ich wymagal byl Win98SE (czesciowo). WinXP nie potrzebuje ich wcale. Problem zacznie sie dopiero od AGPx8, ale ten sterownik tez warto instalowac "selektywnie", bez pozostalych. Najgorsze spustoszenia, jak wynika z moich obserwacji wywoluje "viapfd" - plik potrzebny jedynie tym, ktorzy uzywaja macierzy RAID. Niestety, ow "dodatek" instaluje sie zawsze kiedy uruchomimy Setup 4in1, bez pytania nas o zgode. Usunac zas mozna go tylko.. recznie (wyszukac i skasowac plik "viapfd.sys" albo "viapfd.vxd" (98/ME) oraz wszelkie don odniesienia w Rejestrze). Wniosek: jesli masz chipset nowszy niz MVP3 - omijaj VIA 4in1 z dala. Chyba ze Ci nie dziala jakies urzadzenie (czytnik dVD, nafrywarka, itp). Ale i wtedy trzeba trzy razy pomyslec.. -- Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 dzieki za cenne informacje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...