Skocz do zawartości
yatering

Najlepsze z najtanszych!Plyta,procesor,dysk!Co wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Co wybrac ...? bardzo duzo ludzi wchodzi na to forum by dowiedziec sie co wybrac... Kazda firma w kazdym sprzecie oferuje sprzet w szerokim zakresie cenowym i jakosciowym...lecz nie wszystkie sa podobne ...bardzo prosze was (w moim mniemaniu )znajacych sie wyzej niz przecietna na sprzecie o swoje opinie...:)Czytajac kazdy temat o danej plycie dowiedzialem sie wiele i nic ...moja glowa to istny metlik a odp.zadnej...wiec prosze o ustawienie chronologiczne 1: plyt wartosci od 250zl do 350 ...czyt.abit nf7,asus a7n8x-x,epox 8rda3i,gigabyte ga-7n400,soltek sl-75frn2-l

2::pakowac sie w dyski S-ata ?(skoro nie ma prawie zadnej roznicy)czy lepiej wd-ki,maxtory czy znane i lubiane ciche BARACUdy :) Czy warto skupiac sie na ramie Geil-a czy sam kingstone wystarczy ... Mysle ze to sa prawdziwie podstawowe czesci na ktorych trzeba albo nie wolno oszczedzic bo kazdy wie:ze zasilacz zalezny jest od checi o/c.Chcialbym was prosic tylko o to byscie zwrocili na wazna kwestie mianowicie: nie kazdy jest wstanie dla kompa poswiecic ost.grosz chodzi o to by kazdym mogl "najtanszym"(nie mylic z kiczem;) kosztem zlozyc najlepszy na ta cene komp:) Admin mnie zabi...za kolejny temat i dlugosc...ale wydaje mi sie ze takie podsumowanie sie na tym calkiem niezlym jak nie najlepszym forum przyda:)Z gory dzieki w imieniu swoim i innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mam bude ...gf4ti monit tez ...dysk dopiero po 20-tym :) a teraz procek mobo i ram i do 900 zl chcialbym sie zmiescic... z wiatrakiem ;/ wiem ze porazka ale co zrobic ...:(

nie przesadzaj 900zl to jest duzo pieniędzy (nawet jakna mob,proca i ram)

Proc Duron 1600- przerobisz na XP -200zl

mobo Abit NF& -345

Epox 8RDA3I -312

Epox 8RDA+ -380

pamieci TwinMos 256 Cl2,5 -okolo 240zl

i do tego jeszcze Ci na Zalmana 7000A Al-Cu starczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

220 zl- mowisz o zalmanie 7000cu, a tobie w zupelnosci wystarczy zalman 7000ALcu za 109zl ,np w komputroniku.

a pamiatki kup w www.arest.pl kosztuja chyba 215zl za przesylke placisz 11zl(za pobraniem) wiec i tak sie oplaca.ten sklep sam sprawdzilem-zamawialem plyte i pamiatki i wszystko bylo ok.

plytki tez tam maja tanie wiec mozesz zamowic jedno i drugie i za przesylke zaplacic tylko raz.pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja myslalem o Atlonie 2.2-285zl ram 256-249 epoxa8rda3i-300zl

i ni ewiem ile zalman kosztuje ...?

athlon 2.2+ to taki procesor w stylu wloz i zapomnij,jezeli chcesz krecic to rownie dobrze mozesz kupic 2.0+ lub 2.4+.

moim zdaniem wyjscia sa dwa: albo niskobudzetowo kupujesz durona i reszte kaski odkladasz na druga kostke ramu,ktora bedzie ci potrzebna.albo ciulasz jeszcze te pare zloty odrazu na bartona 2.5+ a o drugiej kostce pomyslisz pozniej.barton kosztuje mniej wiecej 380zl ale na allegro nawet widzialem za o ile dobrze pamietam 339 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakos nie moge sie przekonac do durniow ...kupilem 1.6 dziewczynie i mialem znim troszke problemow... moge za 235 kupic atlona thortona 2.0 ...i wtedy go krecic .. co ty na to ? a kosci dopiero za miesiac drugie niestety,aaa i plyte chyba na nforcie do atlnow co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyta to of corz na NF2

co do prockoow jak zerknalem na allegro to znalazlem takie 2 (aukcje sie koncza wiec cena niewiele pewnie podskoczy)

http://allegro.pl/show_item.php?item=23520801

http://allegro.pl/show_item.php?item=23720115

ale jak cos to zastanoow sie na durniem - ja mam 650 i jak na razie ( od ponad 2 lat nie mialem z nim zadnych problemoow)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiem ale ten cache mniei rozwala 2x za malo ... no dobra mam dwie opcje do wyboru albo faktycznie durnia na abit...albo wymyslilem sobie bartona 2.5 na asrocku k7s8xe z twinmosami...cl 2.5 i zallmanem 700alcu co wy na to ? 915 chyba wyszlo (tlko ten asrock ...tyle ze tutaj duzo dobrych opini o nim sie naczytalem ...:( sam juz nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec POmysl na dzis jest taki jak sie nic nie zmieni we wtorek lece do sklepu !!! BArtek 2.5 ,asrock(boze ja sie boje tej firmy)k7s8x-e ,TwinMos 256 Cl2,5,zalman 7000ALcu do wtorku czekam na negacje, owacje i interpretacje :)

asrocki to dobre plyty (wbrew pozorom), jak dlamnie zestawik Ok!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto 7000 - sam się do niego przymierzam bo mooj bartonik baardzo chce dojść do minimum 2400Mhz :twisted: :twisted: a za szybko nie chce się z nim rozstac :wink:

procesor B2500+ -349 -prolie

płyta

Soltek SL-75FRN-2 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23327585, http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23638184 -315zl (allegro)

Abit NF7 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23378236, http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23736374 320 (to polecam szczegoolnie)

na mooj gust to wychodzi 350+320+240=okolo 950 razem z przesyłkami - ja bym wziął cos takiego :wink: a wentylator to sobie dokupisz w przyszłości - warto mieć naprawde dobrą podstawe do dalszej pracy a jeśli na serio nie chcesz to ja bym brał jakiegoś uzywanego Athlona +Abit

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ale pytanie za dziesiec pkt ... mam stary wiatrak i poki co to bartony chyba sie nie grzeja za mocno jak sie ich nie kreci ? to moglbym ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> nf7 bez zalmana i za jakis czas ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> wiatraczek ... ? czy juz na poczatku wiatrak dobry musi byc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi