Skocz do zawartości
cinczyk

kondensatory abit nf7

Rekomendowane odpowiedzi

witam.czy to prawda ze w/w plycie sa problemy z kondensatorami które uszkadzają sie pod wpływem ciepła procka.sam posiadam te płytkę od listopada.potrzebuje złozyc drugi zestaw i myślałem o takiej samej płycie. problem zasegurował mi sprzedawca w sklepie gdzie byłem na konsultacji.dziekuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz to na wszystkich plytach sa problemy z kondziorami

jak sie trafi to i na asusie sie wyleja

osobiscie to mam problem z kilkoma kondziorami na abicie ,ale i na epoxie 8kha+ widzialem ze kotos mial wylane ,a u mnie jak nowe

kazdemu producentowi moze sie zdazyc lipna seria kondziorow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała uwaga Abit NF7-S 2.0 z kolorowymi plastikami (sloty ram itd) jest słabszy w OC

Kumpel zjarał starego i na tym nowym OC procka padło z 2640MHZ (stare mobo) do 2580 (nowe).

Napięcia podaje takie jak ustawione (Vcore), lepiej skalibrowane odczyty 5 i 12V ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mała uwaga Abit NF7-S 2.0 z kolorowymi plastikami (sloty ram itd) jest słabszy w OC

Kumpel zjarał starego i na tym nowym OC procka padło z 2640MHZ (stare mobo) do 2580 (nowe).

Napięcia podaje takie jak ustawione (Vcore), lepiej skalibrowane odczyty 5 i 12V ...

Zaczyna robic sie jak z Soltekiem - nowe wypusty coraz gorsze :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką ciemnotę to i mi sprzedawca wciskał  jak kumplowi pomagałem zestaw złożyć ale nie z niewiedzy tylko, że pełno mieli płyt MSI na nF2, wcześniej 3 miechy kondensatory były OK! akurat mieli sporo nf7

To MSI im kasa sypie czy co - w sklepach co znam wiekszosc zestawow skladaja na MSI (chyba, ze klient zyczy sobie inaczej). Nie mowie, ze to zla plyta, ale sa lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...