tl81 Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Mam 2 systemu operacyjne - i jeden działa, as drugi nie...Na tym niedziałającym mam dość istotne ustawienia rożnych programów, które na moje nieszczęście zapiane są w rejestrze tego niedziałającego systemu... Słyszałem że jest możliwość wyedytowania (ewentualnie też wyexportowania) rejestru z "obcego" systemu. Moje pytanie brzmi: jakim programem i w jaki sposób mogę dotrzeć do rejestru systemu KTÓREGO AKTUALNIE NIE UŻYWAM (to znaczy - poprostu chce dostać się do rejestrtu np: na dysku "D").....W których plikach jest zapisany rejestr w Windowsie XP ? (słyszałem, że w XP jest to kilka plików, a edytować "obcy" rejestr można jakimiś programami) Z góry dzięki za info ;) Wesołych Świąt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2004 Rejestr>> windowssystem32config i w profilu użytkownika, zdaje się że jest to > NTUSER.DAT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 jeśli wlaczy się jakoś np. tryb awaryjny to możesz zrobić tak: aby wyeksportowac rejestr do pliku uruchom regedit potem plik>eksportuj. masz teraz gotowy plik .reg (moze troche duzo zajmować). W drugim systemie uruchamiasz ten plik .reg i reset. watpie zeby podziałało ale zawsze jakis sposob:) z tym ze musi ci sie włączyć win :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...