SKRYTOBOJCA Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 hehe jakos dzisiaj trafiam na zabawne tematy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elpawlakos Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 to wszystko przez te swieta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 radzio_z jestes jakis dziwny !!! gier wykorzystujacyh dx8 juz ponad rok tem ubylo duuzo a teraz ho ho ho kazda!!! a w calosci !!! ho ho duuzo !!! gef4mx nie blokowal rynku bo jak wyszla 4mx rowniez pokazał sie starszy brat w postaci duuzo szybszego i lepszego gef4ti, wogóle o co ci chodzi ?? cos piłeś czy co??? LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 PowerVR podeszlo do graczy uczciwie - wydalo karte bez T`L. Wtedy nie bylo to potrzebne. (wiem ze jestem separatysta uzywajacym niszowych rozwiazan) Gier wykorzystujacych dx9 hm znam dwie: gunmetal i far cry. W innych albo nie widac tego albo nie uzywaja albo nie znam. Zauwazcie ze gry tworzy sie po to zeby je sprzedac. Jesli wiekszosc ludzi posiada karty zgodnej z dx7 to po co robic efekty dx8.1 ktore zobaczy 5 % posiadaczy takich kart? Co do DX9 to jestem bardzo pesymistyczny. Ile znacie gier ktore uzywja dx8,1? sprawdzcie wydajnosc topowych kart 8.1 ktore ukazaly sie na rynku duzo wczenien niz morrowind.. Niestety produkcja gier polega na sprzedazy produktu w jak najwiekszej ilosci . Posiadam karte zgodna z dx9 9500@pro i prosze o tytuly gier ktore moge kupic ktore zachwyca mnie efektami ps 2.0. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Mylisz się to nie nVidi powinineś dziękować, NVidia robiła swoje wyprodukowała MX440, ewolucje (chociaż opartą na innym procku) MX400, to normalna kolej żeczy, AMD wyprodukowało Bartona, Throtona i Athlon'a 64, ATI wydało pełno Radeonów, Intel wydał nowy P4, VIA pare nowych chipsetów, podobnie jak SIS. Powinieneś podziękować producentom gier, to oni nie wydali żadnego nowego engine'a (z drugiej strony jest to bardzo kosztowne) do gier, chyba nie idzie produkować nowych gier z engine'a Quake 3 Arena (chociaż mało było gier na UT2003, a bardzo dobry engine), poczekaj aż na rynek wejdzie Half-Life 2, rynek zaleje fala nowych gier na tym engine, wtedy już będziesz zadowolony obsługa DX 9 i zaawansowanych Pixel Shader'ów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Ja tam się cieszę, że jeszcze przez jakiś czas nie będę musiał grafy zmieniać. $ nie ma... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 ... To że na FX 5200 trzeba będzie powyłanczać prawie wszystkie detale i zmniejszyć rozdzielczość a i tak nie da się komfortowo grać to inna sprawa. Wszystkie wodotryski jednak zobaczymy... To ja się trochę doczepię :wink:. Po pierwsze skoro wyłączymy prawie wszystkie detale, to raczej trudno będzie zobaczyć wodotryski. Po drugie, jeśli nawet karta będzie w stanie pokazać wszystkie efekty dx9, to jaki to ma praktyczny sens, skoro jak sam wcześniej napisałeś, zbyt wolna animacja sprawi, że gierka poprostu straci całą grywalność. Ale to tylko tak na marginesie. Druga sprawa: Podstawowa możliwość SHADER-ów to możliwość tworzenia w czasie rzeczywistym lustrzanych powierzchni o nieregularnych powierzchniach Nie wiem czy mam dobrą wiedzę na ten temat ale efekt, który opisałeś to środowiskowe mapowanie wybojów. I nie miał on nic wspólnego z shaderami. Przykład: demo w 3DMarku 2000, basen z falującą wodą, w której odbija się otoczenie. Ale tutaj upierać się nie będę, tak mi się tylko wydaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 tu nie chodzi o grywalnosc :D - chodzi o to zebys na ekranie swojego komputera zobaczyl cos co Ciebie przygasi i pozwoli spokojnie umrzec - jak FarCry...pozniej mozesz to 5200 wyjac i wywalic na smietnik, ale zrob najpierw pare screenshotow,warto zobaczyc :) a tak btw - zamienilem wlasnie fx5200 na gainwarda 4800 se i jestem wiecej niz zadowolony - wszystko z dx8.1 smiga jak szalone (glownie o cs mi chodzilo - 100fps i nie schodzi, u kumpla na r9600 pro spada czesto do 85 klatek). A nie oszukujmy sie - kupno w tym momencie radka 9500 pro uwazam rowniez za krok wstecz - wytlumacze czemu ;)) Przeszedlem z karty dx9 na dx8 - niby wstecz ale z doplata 100 zl mam 2 razy wiecej punktow w tym 3dmarku2k1. Teraz sprawa dx9- i fx 5200 i nawet fx5600 (porownywalny cenowo do tej mojej) , ani nawet radek 9600 pro szafira (mialem w kompie na testy) - nie daja mi takiej wydajnosci w dx8, a na dx9 i tak sa za wolne bo roznica czy pogram w tego farcry w 15 klatkach (fx5200) czy w 23 (r9600) wydaje mi sie zadna a kupic karte za 1500 zl zeby sie nacieszyc jedna gra, ktora to karta nota bene stanieje za miesiac (ati i vidia wypuszczaja nowy chipset) - sensu brak ... pamietac tez nalezy (poprawcie mnie jesli sie myle), ze r9500 i fx5200 to dx9 obsluguja sprzetowo na zasadzie "potrafie odtworzyc ten efekt", ale prawdziwa akceleracja sprzetowa zaczyna sie dopiero od radka 9800se w gore Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 ze r9500 i fx5200 to dx9 obsluguja sprzetowo na zasadzie "potrafie odtworzyc ten efekt", ale prawdziwa akceleracja sprzetowa zaczyna sie dopiero od radka 9800se w gore Oczywiście... Może porównasz jeszcze 9500 do 2mx ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Atomówki-> czytaj uważnie. To że w przeciętną grę w pełni wykorzystującą DX 9 na FX 5200 nie da się grać jest oczywiste. Ale uruchomić się da, nawet ustawić wszystkie detale na maxa i tez się uruchomi. To że na takim FX 5200 z szyną pamięci 64-bit, będzie poniżej 1 FPS to już inn sprawa, ważne że uruchomić się da, więc posiadacz FX5200 będzie mógł kupić wybraną grę i o to tu chodzi. Odpali, zobaczy jak gra może wyglądać na szybszym sprzęcie, a nastepnie będzie zmuszony wszystko powyłanczać, aby osiągnąć grywalny poziom. Wkurza mnie to że wydałem kase na kartę o dużych jak na tamte czasy mozliwościach i przez długie miesiące mogłem grać tylko w gry oparte na odgrzewanych engine-ach z Quake 3 i Unreal. Gry które nawet dobrze nie wykorzystywały T&L, a co tu dopiero mówić o Pixel Shader. Czekałem na grę kotra będzie do tego stopnia oparta o DX 8 że posiadacze GF 4 MX przy prubie jej odpalenia ujrzą komunikat o tym że mają starocia w kompie i niech czym prędzej go zmienią. Takie gry jak Doom 3 lub Half Live 2. Gry tej jakości powinny być obecne na rynku od co najmniej roku. Nie chodzi tu o snobizm. Zwyczajnie oczekuję na gry w PEŁNI WYKORZYTUJĄCE CIENIOWANIE PIKSELI, w których cała grafika opiera się o te efekty, dając bardzo realistyczne sceny. Gry już dawno gry mogłyby wyglądac tak jak np. demka ATI albo dema Nature z 3D Marka 2001. Własnie tak wyglądają sceny w pełni oparte o DX 8, a nie sceny w których dla bajeru dodano jakieś dwa Shader-y, tak proste że własciwie nie wymagają specjalnej jednostki do jego przeliczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Aha, jeszcze jedno, do ludzi którzy twierdzą że chyba coś piłem, albo nie wierzą z moje kompetencje. Od dwóch lat pracuję w serwisie komputerowym, z komputerami mam styczność od 12 lat, studiuję informatykę i właśnie piszę pracę o rozwoju podzespołów komputerowych, więc uważam że jestem zaj....biscie w temacie i w sprawie wiedzy o hardware mało kto może mi podskoczyć. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Aha, jeszcze jedno, do ludzi którzy twierdzą że chyba coś piłem, albo nie wierzą z moje kompetencje. Od dwóch lat pracuję w serwisie komputerowym, z komputerami mam styczność od 12 lat, studiuję informatykę i właśnie piszę pracę o rozwoju podzespołów komputerowych, więc uważam że jestem zaj....biscie w temacie i w sprawie wiedzy o hardware mało kto może mi podskoczyć. Pozdrawiam To, że ktoś jest obcykany, wcale nie oznacza, że zyska uznanie i wszyscy się z nim zgodzą. Vide Kopernik! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_z Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Owszem, ocena czy GF 4MX odegrał pozytywną, czy negatywną rolęw rozwoju gier jest subiektywną oceną. Chciałem tylko napisać, że jest raczej małe prawdopodobieństwo że pisze bzdury, odnośnie sprzetu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Oczywiście... Może porównasz jeszcze 9500 do 2mx ? tak porownam - w dobie obecnych gier lepiej wydac 100 zl na MX i miec 100 klatek w cs i nie odpalic farcry, niz wydac 800 zl na radka 9600 i miec 85 klatek w cs i odpalic farcry w 20 fps - moze Ty masz duzo kasy ale mi szkoda na cos wiecej niz 4ti (nawet z uwagi na to ze przy moim procku moge tam wlozyc 5950 fx i bedzie tak samo wydajny jak to 4ti) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 A nie zauwazyłeś drobnej róznicy między numerkami - 9500 a 9600 ? Aha - i skoro ktoś nie umie 9600 ustawić na 100fps to ładnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 dobra...pograj kiedys to sie wypowiesz, umie, tylko ze ta karta jest porownywalna do mojej bo mialem obie w komputerze juz - i na mojej jakos umiem ustawic 100 fps a na tamtej spadaly ? zreszta 9600 jest chyba porownywalne do 9500 :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Grałem w cs dużo i bede sie wypowiadać. 9600 porównywalne do 9500 ? No to widać, jak bardzo znasz sie na grafach. eot dla mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubiii Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 heheh ATI RULEZZZ ... ja kiedys mialem gf2mx .. fajny poczatek ale pozniej przezucilem sie na 8500 LE 9500PRO i teraz mam 9700.. Wole jakosciowo dobre pordukty niz jakies tam mx 440 .. ktore wydajnoscia nie dorownuja randkowi 8500 ... ja stawiam na jakosc .. :) wiecej szita NV nie woze do kompa :) heheh znowu kolejny topic cyklu : NVIDiA VS ATI :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 hajper - uwierz mi - najlepszy sprzet jaki mialem wczesniej to bylo fx 5200 i uwierz mi rowniez ze stawalem na glowie zeby wycisnac troche klatek w cs - i majac r9500pro naprawde malo wiesz na ten temat.Mialem w swoim komputerze radka 9600 pro saphira, fx 5200, GW 750 ultra (teraz mam), mx400 64 mb. Na wszystkich z nich umialem wydobyc 100 klatek - ale spadaly w zaleznosci od ilosci smoke/playerow/faktu nagrywania demka. Nie spadaja TYLKO na gainwardzie - i naprawde Twoje syntetyczne porownania kart na niewiele sie zdadza bo ja patrze jak jest w grze a nie na nazwy. Wiec - na mx400 mialem 100 fps ale spadalo bardzo przy jakichkolwiek obciazeniach (wybuchy np.), na 9600 pro - tez spadalo do 85 klatek czasem, na fx5200 wybuchy niewiele zmienialy ale ciezko bylo dobic do 100 fps, za to na GW750 mam non stop 100 klatek - i nie wiem czy wiesz rowniez ze w cs 1.6 WSZYSTKO zalezy od sprzetu bo tak jest to zrobione ze chocbys na glowie stanal to zyskasz moze 2-3 klatki, wiec nie rob z siebie mentora wydobywania czegos z niczego, bo w nowym cs niestety sie nie da. Ja wierze ze na Twoim r9500 pro masz 100 klatek, rzuc jednak 5 smoke i zacznij nagrywac demko na aztecu i przyslij mi z tego screenshota to byc moze przyznam Ci racje. Ale wiem rowniez ze Twoj r9500 pro wymieknie przy farcry bo przy "miodnych" ustawieniach wymiekl nawet fx5900 mego kolegi - wiec podaj mi jeden dobry powod dla ktorego mam wydac 800 zl na radka, ktory w cs jest taki jak moj gainward(lub minimalnie gorszy) a w farcry i tak padnie ?? wyrzucanie kasy w bloto, dalem za grafike niecale 400 zl.pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 na radkach na OPENGL (cs) OGRAMNĄ Role gra CPU .. obecnie na radku 8500 mam zawsze 99fsp (ps .100 nie mozna miec :lol: ) przykład miałem antka 1ghz (fsb 100) i w cs zjezdzało mi czasami ponizej 30-40fps... wymieniłem na durona 1400 i bez krecenia czegokolwiek anjnizej jak widziałem to 71fps... po kreceniu nontoper 99 a jak porownojesz r 9600 do r9500 to niezły :lol: z ciebie to wydajnością rozni sie mniej wiecej tak jak gf 3 200 od gf 3 500 to moze miałes 9600SE ?? albo 9600pro EZ (400/400) radzio_z <--- dołucz sie jeszcze troche jak chcesz miec dobrą ocene :wink: :lol: i zapewniam cie ze zadne z ciebie mastach bo przy niejednym z forum jestes malutki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Makaron - ja ustwiałem gf2mx400 tak, że niżej niz 40 przy max. smoków na aztecu nie spadało (na duronie 800 i 256mb ramu - przy 1.5). A tak 100 fps. Mojego 9500 nie musiałem ustawiać, nigdy nie widziałem tam niżej niż 100 (konkretniej 85, tak miałem ustawione odświeżanie - a smoki specjalnie rzucałem - oczywiście na aztecu). Co do 9600 (zwykłe i pro) nie dorównuje 9500... Włacz takiego NFS:U na 9600 Saphira 256mb i na takim, jakiego ja mam... Z resztą, najlepsze porównanie obu kart to 3dmark - nie mówie tu o wydajności w grach tylko suche porównanie obu kart. Jedynie 9600XT może zawalczyć. Co do farcry - nie wiem, nie widziałem jak chodzi, może sciagnę i wtedy zobacze. A CS obecnie nie mam, znudził mi sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Co do 9600 (zwykłe i pro) nie dorównuje 9500...Cyba chodzi ci o R9500PRO.Bo R9500nonPRO jest troszke szybszy od 9600nonPRO ale wolniejszy od R9600PRO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 No mówie o takim, jaki mam w podpisie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 No mówie o takim, jaki mam w podpisie :):)I wszystko jasne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 hahahaha co za temat, dodam od siebie... wg mnie to swietne posuniecie wg nv jedyne co mnie sie niepodobalo to ten marketing lepiej jak by napisali gf3mx..... ale mnie to ryba szczeze to te pixele guzik pokazują a verteksy moze wiecej ale kwestia oczu.. hymm moze ten Twoj radelon dobry jest ale co moge powiedziec WIEKSZOSC GIER JEST DO BANI TYLKO GRAFIKA LEPSZA a ja niemam kasy wydawac na zeczy ktore sa badziewne tylko dla jednego efektu i jestem zadowolony z gf4mx.. dobry tvout exstra jakosc i cena[np od ladteka z vivo... ] no i jeszcze te wersje ze 128 ramu wbrew pozora karta jes zblizona do gf3 ti ale ta uzyskuje wyniki wyzsze w sumie nie tyle w grach co w 3dsmarkach... a dla dziecka karta jest swietna bo dzieciakowi wlaczysz w 640x480@170hz i sie cieszy a jak wyjdzie ta nowa generacja falflajfóf to i gf4 bedzie sie do tyłka nadawał o radelonie 8500 niewspomne poprzez gf4ti........ a grywalnosc sie zobaczy ale ja niewrózę dobze.... dobra to by było na tyle lece w kime hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Już widzę że temat nadaje się do takich kłótni jest mnóstwo. Spójrzcie w ogóle jaki jest temat :evil: Tyle razy była udowadniana wydajność Ati i mocne strony nV. Była już "wspólna" konkluzja. A tak w ogóle Radek-GiereQ -> pixel shadery i vertex shadery to wg mnie efekty które są warte wydania na nie kasy - mówisz kwestia oczu - hmm :lol: Jeżeli jesteś zadowolony ze swojego gf4mx to ekstra, ale innym "do szczęścia" potrzeba FSAA i Anizo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaronek Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 nie porownuje zadnych kart tak w ogole ani nie wywyzszam zadnej z firm bo mi sie przypominaja czasy wojen osiedlowych :D ja wcale nie twierdze ze gw/ultra 750 obsluzy godnie HL2 czy dooma3, mowie jedynie ze rownie beznadziejnie bedzie sie gralo na radku 9600 w te gry - wiec po co za to placic ? te gry fajnie beda dzialac na fx5900/5950/r9700/r9800 itp, tylko ze wydanie 1200 zl zeby sobie pograc w dooma 3 to jest pomylka, kupcie lepiej playstation2...jesli chodzi o odswiezanie - mozna miec przy odswiezaniu 85 Hz - 100 fps w ceesie, fakt ze bedzie sie jakby dublowac bo realnie bedzie i tak 85, ale celownik sie np szybciej zweza wiec warto zmaxowac na 100. i 99 nie jest maxymalnie, poprostu licznik fps w lewym gornym rogu ma 2cyfrowy "wyswietlacz", na net_graph pokazuje 100 fps. I ostatnia sprawa jest taka - nie wiem czy to jest engine tej gry zwalony..czy cos ale kolega moj dobry zainwestowal juz fortune w kompa, ma szafira9600pro, nforca2,512 ddr 3200 i cala mase niespodzianek...i co ? spadaja mu klatki w cs do 85-90 (fakt ze przy duzym obciazeniu).Zgodze sie ze ta gra to glownie procek a nie grafa bo to sa jednak dosyc softwareowe odswiezania (duzo sprite'ow) a tekstury i tak sa takie brzydkie ze karta im niepotrzebna :). Reasumujac - 1.szkoda kasy powyzej 600 zl na karte graficzna bo i tak albo blokuje nas procek albo przy takich pozycjach jak doom3 i tak wymieknie 2.mozna kupic karte za 800-900 zl - ujdzie i da sie pograc 3.nie warto powyzej 1000 zl ... bo nawet jak doom3 na tym ladnie smignie to i tak za drogo jak za cos co tanieje w oczach :) tak sadze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Skoro zatrzymujecie się na grze Counter Strike 8O 8O 8O to nie dziwi mnie, że zatrzymaliscie się na GF2MX/GF4MX. Skoro lepsze giery was nie kręcą to tak jak piszecie nie potrzeba lepszego sprzętu! :wink: Jak widać u mnie wolę jednak nowsze gry! :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Od dwóch lat pracuję w serwisie komputerowym, z komputerami mam styczność od 12 lat, studiuję informatykę i właśnie piszę pracę o rozwoju podzespołów komputerowych, więc uważam że jestem zaj....biscie w temacie i w sprawie wiedzy o hardware mało kto może mi podskoczyć.Faktycznie zabawny temat... skad ci wpadlo do glowy ze dwa lata montowania skladakow determinuje twoja wiedze? Ja w sewisie przepracowalem sporo dluzej, ale nie poczuwam sie do bycia alfa i omega, jedynie pocieszajacy jest fakt ze nie bedziesz jednym z tych absolwentow informatyki bez wiedzy praktycznej, albowiem najbardziej poronione pomysly (a co za tym idzie awarie) trzeba bylo usuwac wlasnie po swiezo upieczonych informatykach. (jeden z lepszych potraktowal kiedys macierz dyskowa fdiskiem...) Znam rowniez serwisanta o dluzszym stazu niz ja (okolo 10 lat) ktory nigdy nie nauczyl sie samodzielnego pisania configa i autoexeca, na szczescie dla niego wyszedl Windows XP i ta tajemna wiedza nie jest juz tak potrzebna jak w czasach Windows 3.1 TIP OF THE DAY - zanim wypuscisz posta sprawdz ortografie itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 99 nie jest maxymalnie, poprostu licznik fps w lewym gornym rogu ma 2cyfrowy "wyswietlacz", na net_graph pokazuje 100 fps bulshit :!: ja mierze frapsem i czasem widać 100 ;) w inny topicu nik niechce zgadywac mże wy sie pokusicie zakrawa to troszku o wypowiedzi userów pozatym moge wiedzeić o co wy się tu kłucicie :?: DAM WAM ZAGETKĘ ;) na jakim komputerze zrobiłem ten pomiar :?: 2004-04-12 22:57:42 - CMR4 Frames: 16868 - Time: 269750ms - Avg: 62.531 - Min: 27 - Max: 123 ZGADUJCIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...