RoY_PL Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Witam ! Mam pytanko co może być nie tak?:> Mam epox`a 8rda+, athlona 1.7 (podkrecony na 1833Mhz) zainstalowalem Far Cry - i po kilku (kilkunastu) minutach grania cos sie zaczyna dziac z dzwiekiem - tzn - nie slychac odglosow strzelania - to samo mialem kiedys w wolfenstein`ie ET - i nie mam pojecia co zrobic? - nie pamietam co wtedy zrobilem, ze sie poprawilo ..... zainstalowane mam najnowsze stery nforce, czysty system XP, jakies kodeki gg i inne drobiazgi - no i Far Cry przekopac sie przez te wszystkie posty ciezko - takze nie wiem czy bylo to pytanie - bardzo mi zalezy !! i drugie pytanko czy warto instalowac nowy bios ( z lutego bodajze) 8rda4212.bin ? pozdrawiam - odpiszcie prosze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Załóż radiator na SB. Na nForce'ach już tak jest, że się mocno grzeje i dźwięk się czasem przycina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 dokladnie musisz zalozyc jakis radiatorek na mostek poludniowy bo to on jest odpowiedzialny za dzwiek . . . jezeli nie masz jak go teraz kupic to powylaczaj jeszcze przy okazji wszystko czego nie uzywasz w biosie np. dodatkowe porty usb firewire, lan i wogule wszystko czego nie potrzebujesz :E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Witam ! Mam pytanko co może być nie tak?:> Mam epox`a 8rda+, athlona 1.7 (podkrecony na 1833Mhz) zainstalowalem Far Cry - i po kilku (kilkunastu) minutach grania cos sie zaczyna dziac z dzwiekiem - tzn - nie slychac odglosow strzelania - to samo mialem kiedys w wolfenstein`ie ET - i nie mam pojecia co zrobic? - nie pamietam co wtedy zrobilem, ze sie poprawilo ..... zainstalowane mam najnowsze stery nforce, czysty system XP, jakies kodeki gg i inne drobiazgi - no i Far Cry przekopac sie przez te wszystkie posty ciezko - takze nie wiem czy bylo to pytanie - bardzo mi zalezy !! i drugie pytanko czy warto instalowac nowy bios ( z lutego bodajze) 8rda4212.bin ? pozdrawiam - odpiszcie prosze Zupgraduj stery dzwiekowe do 4.31 - jest to odzielna paczka do sciagniecia na www.nvidia.com - w najnowszych nForce'ach (3.13) jest jeszcze stary driver, na ktorym gry Ubisoftu robia takie jaja (u mnie tak sie dzialo ze Splinter Cellem i Raven Shieldem). Druga metoda na pozbycie sie problemu jest wylaczenie EAXa w opcjach gry. PS Na SB radiator zaklada sie wtedy, gdy sie kreci ekstremalnie FSB - przy 200 jeszcze radiator tam jest niepotrzebny - sprawdzone organoleptycznie na tej wlasnie plycie (Epox 8RDA+). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Ja sie podlacze do Topicu.. ale moj problem jest innej natury.. Zalaczam far cry i nie widac wogle obrazu.. widac radar... i jakies leciutkie kontury ale wszystko jest na blekitno.. Myslalem ze to blad sterów ale zmienialem juz na 40.72, 44.03, 55.72 i nic.. dalej ten sam efekt.. Wszystko blekitne tak ze sie nie da grac bo prwie nic nie widac.. karta FX5200 ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoY_PL Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Witam ponownie! zmieniłem bios i na razie jest ok Ale mam drugie pytanko co do krecenia co moge jeszcze zrobic z moim athlonem 1.7xp (z tej dobrej serii) ? na razie ustawilem tylko fsb na 166(x11) i nic wiecej - wszystko smiga stabilnie na 1833. widze po opisach innych, ze wyciagaja sporo wiecej - co najlepiej zmienic i jakie napiecie na procesorze ustawic? - chlodzenie mam w miare ok ale nie jakies rewelacyjne, zastanawiam sie nad kupnem radiatorow na mostek PN i PD ale nie wiem gdzie i jakie - napiszcie prosze w jakim sklepie to kupic? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...