magiko Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Mam problem, podczas grania w Mafie, Colina04demo, nfsu i pare innych dość często gry te skaczą, niezależnie od rozdzielczości, ustawień w grze czy ustawień karty graficznej, choć co ciekawe jest 50,60,70 kl/s. Nic takiego nie występuje w benchmarkach. Karta graf.-Radeon 9700@9700Pro najnowsze sterowniki 4.4 Pł.główna-Epox 8rda3+ najnowszy bios i sterowniki Zaśilacz Chieftek 420w Świeży Windows xp Na kartach G-force 2mx i 4200 w ten sposób nie haczyło, no chyba że z braku wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Sterowniki,zmień sterowniki- A i takich tematów było wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magiko Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Mam najnowsze sterownik do karty jak i do płyty. Mogę je zmienić ale tylko na starsze, ale na starszych jest to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Czego używasz Omeg czy Catalistów.U mnie nie ma problemu na Omegach (na Catalist 4.2) nic takiego nie ma a wcześniej miałem chaczenia w NFSU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Możesz zmierzyć, czy windows poprawnie odmierza sekundy??? Porównaj każdą sekunde w windowsie z zegarkiem na ręku. Może to wyda się dziwne ale chyba padł zegar (wada nForce-ów). Jak zmierzysz to pomyslimy dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magiko Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Faktycznie co kilka sekund jest dłuższa sekunda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Możesz zmierzyć, czy windows poprawnie odmierza sekundy??? Porównaj każdą sekunde w windowsie z zegarkiem na ręku. Może to wyda się dziwne ale chyba padł zegar (wada nForce-ów). Jak zmierzysz to pomyslimy dalej. zgadzam się z kojakiem. sprawdzanie zacząłbym od zmierzenia poprawności działania zegarka w windzie. zresztą wpisz RTC w opcje szukaj i sprawe wyjaśnisz :) przy 10 nforcach 2 - 8 sztuk właśnie tak się zachowywało :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Faktycznie co kilka sekund jest dłuższa sekunda. i nic z tym nie zrobisz. :( poprubuj dać inne FSB (). lecz bardzo zadko to pomaga :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=67221 Poczytaj to. Mobo do servisu! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 ludziska, właśnie to zauważyłem u siebie! co 5 sekund sekunda jest nieco dłuższa, teraz już wiem czemu w grach tak grafika skacze :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magiko Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zmieniłem FSB i pomogło, gry chodzą płynnie.Zegarek dalej czasami zwalnia ale myślę że to nie będzie problem. Wielkie dzięki za radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 mam pytanie, AIDA32 pisze mi coś takiego jak włączam info o DMI: Ostrzeżenie Dokładność danych DMI nie jest pewna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 U mnie jest jakoś tak dziwnie, że 5sekund idzie szybciej, potem szósta sekunda zwalnia po czym kolejne 5sek znowu szybciej i ta nieszczęsna szósta znowu zwalnia i tak w kółko. Ta szósta sekunda to jakby centrowała zegar, synchronizowała go z prawidłowym czasem. Hmm. Sam nie wiem. Ale na szczęście wszystko działa ok! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 U mnie jest jakoś tak dziwnie, że 5sekund idzie szybciej, potem szósta sekunda zwalnia po czym kolejne 5sek znowu szybciej i ta nieszczęsna szósta znowu zwalnia i tak w kółko. Ta szósta sekunda to jakby centrowała zegar, synchronizowała go z prawidłowym czasem. Hmm. Sam nie wiem. Ale na szczęście wszystko działa ok! :D tak jest zawsze w zegarkach. ważne jest aby działał dokładnie bo przyspieszenie nawt 1 sekunde na minute daje się zauważyć w grach :) niestety Nvidia dała ciała z tym. oczywiście o tym się nie mowi bo każdy ma nf2! i teraz są tylko jazdy na biednego FX :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 sprawdziłem, zegar w kompie nieco przyspiesza niż stoper na komórce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Nie no, ale Wy tu rzeczy opowiadacie. To ja sie wk......... na swojego Herca a tu sie okazuje ze to nForce. Czy chcecie powiedziec ze to wlasnie jest jego wina ze NFS:U i Colin3 tak mi rwalo :?: :?: W Colin4 jakos juz tego nie zauwazylem, chociaz czasem tez mam taka przycinke na 1-2sekundy. PS. czy w takim wypadku mozna dac plyte na gware :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 no cóż, ja miałem GF4 Ti, wtedy tez mi rwało grafę, wymieniłem na R9500 to samo, kupiłem 512 MB DDR400 i też to samo ja mam EPoXa 8RDA+ 1.1 revision, chciałbym ją wymienić na najnowszą rewizję 2.2, ona może by pomogła, ale na 99.9% jestem pewny, że nie przyjmą reklamacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 A ja myslalem ze to grafa i juz mialem kupowac R9700 :lol: W takim razie trzeba zmienic plyte glowna albo poczekac na rozwiazanie problemu. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 NVIDIA olała sprawę, trzeba czekać na kasę i wymiana na KT800 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowiczek Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Powalcze jeszcze z ustawieniami a jak to nie pomoze to chyba zmienie na KT600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 U mnie jest jakoś tak dziwnie, że 5sekund idzie szybciej, potem szósta sekunda zwalnia po czym kolejne 5sek znowu szybciej i ta nieszczęsna szósta znowu zwalnia i tak w kółko. Ta szósta sekunda to jakby centrowała zegar, synchronizowała go z prawidłowym czasem. Hmm. Sam nie wiem. Ale na szczęście wszystko działa ok! :D tak jest zawsze w zegarkach. ważne jest aby działał dokładnie bo przyspieszenie nawt 1 sekunde na minute daje się zauważyć w grach :) niestety Nvidia dała ciała z tym. oczywiście o tym się nie mowi bo każdy ma nf2! i teraz są tylko jazdy na biednego FX :) Takiech rzeczy nie miałem w SIS746. Tylko w tym nForce. Ale minuta jest odmierzana równo i dla tego nie mam tych problemów! Pozatym o tym się mówi, tylko niewiele osób o tym wie i zgania na inne komponenty! :wink: Część wogóle o tym nie pisze bo wie o tym. Ja też niedawno się dowiedziałem. Ale jakby nie było to nVidia zrobiła kawał dobrej roboty! Tylko mogła poprawić tą małą wadę. 8) Ale namieszałem! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 no cóż, ja miałem GF4 Ti, wtedy tez mi rwało grafę, wymieniłem na R9500 to samo, kupiłem 512 MB DDR400 i też to samo ja mam EPoXa 8RDA+ 1.1 revision, chciałbym ją wymienić na najnowszą rewizję 2.2, ona może by pomogła, ale na 99.9% jestem pewny, że nie przyjmą reklamacji nie przyjma ci reklamacji nowszy rev 2.2 tego epoxa co nic nie da. wiem bo sam maiałem 3 sztuki. zobacz na mój podpis. mam kt 600 ktora jest wysmiewana przez innych jako mało wydajna. 500 punktów w 3 dmarku mniej ale za to brak jakichkolwiek problemów 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 wiecie co mnie ciekawi? zrobiłem test w CSie, ustawiłem maksymalną liczbę klatek na fps_max 20 i nawet przy 20 klatkach gra się cięła pierw poczekam na jakąś kasę, muszę kupić jakąś muzyczną na zastęp SS :-), może kupie kiedyś Audigy 2 i KT800 :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 u mnie ten efekt był widoczny tylko w NFS Underground, ale też nie zawsze, NV znów dała [gluteus maximus], ona goni za wydajnościa i nieprzebiera w środkach............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 U mnie na szczescie ten problem nie istnieje albo jeszcze sie nie pojawil. Mam epoxika rda+ rev 2.2. Ale po przeczytaniu zaczalem kojarzyc ze u znajomych z nforcami tez byly takie zwieszki dziwne. Chyba czas przkazac zla nowine. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 ja tez mam ten problem ale tylkow grach z symalacjami samochodowymi w NTFS był to bardzo widoczne dlatego juz od około 2-3 miechow kazdemu doradzam Via 600 moze o 3-5% mniej wydajna ale nie denerwuje w grach ja tez bede swoja wymieniał na Via 600 i Audigy i siwety spokuj :) cos mi sie wydaje ze juz sie wogue odwruce os NV najpierw po trzech latach zmieniłem z NV na ATI i jestem bardzo zadowolony i ten NF2 gdybym wiedział o tym poł roku temu o bym tej płyty nie kupił dobrze ze w strzelaninkach tego nie widac bo bym kompa za okno wyrzucił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 U mnie zegar w windows staje na momencik, ulamek sekundy ale 1 minuta trwa dokladnie 1 minute, nie zauwazylem zadnego przycinania w grach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Ja mam tak w kilku grach np colin3 i 4 toca i pare innych jak nie wylącze przyspieszenia dzwieku. Wtedy jest bardzo smiesznie w colin 4(demo) np fraps pokazuje ze mam 30-40fps a nie da sie grac bo sie tnie (3-4sekundy chodzi płynnie a potem zatrzymuje sie na 1sekunde) Może wam tez to pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 To wiele zmienia, dobrze ze nie kupiłem jeszcze tego NF7-S :D No wiec trzeba poczekać na KT880... Tylko jedno pytanie: czy to VIA Envy jest tak samo dobre jak Sound Storm? Czy trzeba dokupić Audigy?(buu). Głośniki to Logitech Z-640... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 To wiele zmienia, dobrze ze nie kupiłem jeszcze tego NF7-S :D No wiec trzeba poczekać na KT880... Tylko jedno pytanie: czy to VIA Envy jest tak samo dobre jak Sound Storm? Czy trzeba dokupić Audigy?(buu). Głośniki to Logitech Z-640... a via kt600 jest jakieś niedopracowane, mało wydajne czy co? :) Soundstorm jest fajny. ale po tym jak w kilku grach dzwiek mi zanikał. kupiłem Audigy za 180 zł i jest lux. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...