Skocz do zawartości
MacieX

BMX

Rekomendowane odpowiedzi

chciałem sobie zafundować bmx-a z 4 pegami czyli coś a'la wyczynowy skoczek ma być. Czy ktoś ma taki sprzęcior albo się zna ? Jaki rowerek dla człowieka 198cm? -- czy to odgrywa jakąś rolę w ogóle ? (bmx-y z reguły małę są :) )

np: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23405440

czy taki jest ok?

[ 4 dni do końca !! :) ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

totalnie sie na tym nie znam... ale raz przejechalem sie na bmx-ie kumpla wlasnie z pegami no i ustalem na tym z jednym obrotem kierownicy ("rotator kier. ?!")

To raczej zwykły freestyle. (ale ważne skakanie na nim - więc czy np. rama wytrzyma-koła - jaka opona)

taaa wiem po zdjeciu ciezko wydedukowac czy spelni rower te wymagania - ale ja chyba bardziej potrzebuje mentora, ktory mnie poprowadzi dalej ta sciezka i potwierdzi wybor bmx-a. :) :) :)

UPDATE:

STREET

W Stanach, Street jest najpopularniejszą odmianą BMX-u i dla tego być może w Streecie jeżdżą takie sławy jak Dave Mirra. Street jak sama nazwa wskazuje jest to jazda po ulicy. Do trickowania wykorzystywane są ławki, schodki, poręcze i murki, oprócz tego robione są "sztuczne" streety wyposażone w hopki, pojedyncze rampy i rurki do slaedowania. W streecie wykonuje się około 40 pojedynczych tricków, które podobnie jak w Flatlandzie można łączyć i tworzyć swoje własne kompozycje. Street jest więc możliwy do wykonywania przez każdego, bo przecież w każdym mieście są jakieś wyższe schodki, przysklepowe barierki czy bardziej strome górki w parku.

+FLATLAND - triki

[chyba to ma być - w przyszłości rzecz jasna]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi