Ram1rez Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Mam zamiar zakupić Bartka 2500+ ale nie wiem jakiego TANIEGO wentyla zastosować do jego dobrego chłodzenia. Mam zamiar podkręcić jak zresztą wszyscy napaleńcy mocy do 2,2GHz :twisted: Chodzi o w miare ciche i skuteczne chłodzenie (wentyl tak gdzieś do 70 złotych). Ponieważ przeczytałem znakomitą większość artów odnośnie chłodzenia znalazłem 3 wentyle które powinny zaspokoic moje potrzeby. Co prawda wersja BOX ma już jakiegoś "wypasa" ale ja chce coś skutecznego. Wpadłem na Thermaltake® Volcano 10, Spire WhisperRock IV SPA04B4 oraz Arctic Copper Silent 2 Thermal Control rev 2. Może poradzicie w którego zainwestować albo jakąś inną alternatywe do tych wentyli w granicach tych siedmiu dych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Ja proponuje dozbierać kazy do CNPS7000A AlCu OEM kosztuje 110 zł, a schłodzi wiele więcej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 No wszystko ładnie pięknie tylko nie mam otworów w płycie i nie zamocuje go :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy__ Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 http://www.pclab.pl/print7972.html test tanich wentyli dla AMD z tego co ostatnio czytalem to duzo ludzi poleca whisperocka IV, lecz jezeli masz troche wiecej kasy to tak jak pisal moj poprzednik kup Zalmana CNPS7000A-AlCu OEM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago_ivan Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Bierz WhisperRocka IV, sam mam takiego na Bartonie 2500+ @3200+.Chłodzi dosc dobrzee i jest w miare cichutki, temp. na procku t ok. 55 st,c :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Z tego co słyszałem, to Zalman ma zamiar się wycofać z Polski, więc z kupnem 7000 mogą być w najbliższym czasie problemy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 ja tu sobie pozwole dorzucic moje pytanko. Czy na 6000 alcu daloby rade 2500+@3200+ ( moze 2500+ mobile ). Wiem ze to roznie z egzemplarzami i nawet na naj chlodzeniu moze nie pojsc, ale czy 6000 alcu ma wogule szanse do tego startowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...