Bobo07 Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 cze frumowicze :D mam taki dylemacik, mianowicie mamy sieć lokalną amatorka na bnc. Ale już niedługo ją przerobimy na 100mb 8O i mam nadizeje że też stałe wsadzimy. Ale wracając do pytania kumpel ma starą karte realteka jeszcze 10mb i chce ją wymienić. Ja mu proponuje żeby kupił jakiegoś realteka 10/100 a on chce 3com-a. I tera czy ten 3com jest naprawde taki dobry czy nie zobaczy różnicy???? 8O oczywiście switche nie będo full wypas tylko jakieś planety jeśli to komuś potrzebne do oceny sytuacji. czekam na podpowiedzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[reSS] Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Jak masz kase to kupuj 3coma, a jak chcesz normalnie uzytkowac tzn nie scigac codziennie klilkunastu GB po localu to kup jakis tanszy model. Ale jezeli chcesz ostro korzystac z zasobow sieciowych to 3com rzeczywiscie jest szybszy. A przy korzystaniu z netu albo graniu przez LAN nie zauwazysz zadnej roznicy na bank... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 16 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2002 U mnie w sieci mamy wszyscy karty na Realtecu (Micronet) i Switche z firmy Planet. Transfer ode mnie do najdalszej osoby czyli 115m kabla Switch, kolejne 155m kabla i kolejny Switch, i 90m i ostatni switch i po tym odcinku mam transfer 7-7,5MB/s. Testowałem też na lepszych kartach i Switchu 3Com (za 1200zł) odcinek kabla to ok.8m do każdego kompa i transfer był identyczny. Wniosek - szkoda kasy na 3 Com !! (rozpatrując pod względem transferu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgadzam sie z przedmowca.W praktyce nie ma zadnych roznic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2002 Ja jednak obstawiałbym 3coma. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Cytat Ja jednak obstawiałbym 3coma. 8)Też bym wybrał 3Com'a gdyby cena była identyczna, ale 3Com jest 5-10 razy droższy więc wybór jest prosty - " jak nie widać różnicy to po co przepłacać" :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherlock Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Cytat Zgadzam sie z przedmowca.W praktyce nie ma zadnych roznic. Niestety nie wiesz o czym mówisz :P Sam mam dwa Realteki w domu i muszę powiedzieć, że przy przesyłaniu dużych plików obciążają one bardzo procesory kompów, nawet do 60% :!: A z dobrego źródła wiem że 3Comy i Intele niezależnie od mocy procka obciążają na max 15% :!: :!: A transfery są podobne :) Najtańsze sieciówki Intela, czy 3Coma kosztują po 100-120zł, więc warto się zastanowić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...