nielpiter Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Witam serdecznie. Posiadam Athlona 1700+ @ 2300+ @ 1,8V. Niestety na 2000MHZ nie chce iść za cholere. Próbowałem każdą już kombinacje :(. Nie wiem czego to wina :/ pamiatki mam NO NAME DDR-400. Powyżej 1900 MHZ już procek nie jest stabilny (ale tylko w grach) w pracy w Windzie jest SPOKO, ale to już wina chłodzenia. Zasilke mam xPower 300W. Może to tego wina. Proszę o pomoc ;) Na tym mam jeszcze GF4 MX440 podkręconą, WDC 160GB ATA/133, Lita 52327S no i chłodzenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zasilke mam xPower 300W. Może to tego winano i sam sobie odpowiedziales :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 A myślisz, że jak zmienie na zasilke 400W i jakieś dobre chłodznie to pójdzie wyżej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 stawiam na zasilke, ale jeszcze dla upewnienia sie powiedz jakie kombinacje fsb i mnoznika prunowales Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Od mnożnika 9.0 do 12,5 i FSB było na poziomie 220 :) na najmniejszym mnożniku. Baaaaaardzo różnie. Teraz jade na mnożniku 11.0 i mam ok 1900 MHZ FSB chyba 173 ;) i napięcie 1,8V i każda kombinacja działa, ale jak dasz 2000MHZ to dochodzi do ekranu botowania Windowsa i reset Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 no to zasilacz skoro pamieci ciagnely 220 :), chocaiz jest tez mala mozliwosc ze jakas felerna seriaprocka. Btw, nie krec na tym zasialczu za mocno kompa bo jeszcze sie spali i pociagnei za soba cos jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 A jaką zasilke mam kupić ? i ile kosztuje ? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47796 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 a ten 1700 to napewno thougbred?? a nie palomino??? dziwne troche ze nie chce isc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 takim porzadnym przyszlosciowym zasilaczem jest np Chieftec 360w df cena ~200zl, ale warto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=47796 WIESZ JAKIE TO JEST DŁUGIE !! Podajcie chociaż cene :) i jaką zasilne 400, 360, 370 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 a ten 1700 to napewno thougbred?? a nie palomino??? dziwne troche ze nie chce isc Ti jest TB seria A0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 takim porzadnym przyszlosciowym zasilaczem jest np Chieftec 360w df cena ~200zl, ale warto hmm....., ale drogi :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 a ten 1700 to napewno thougbred?? a nie palomino??? dziwne troche ze nie chce isc Ti jest TB seria A0 eh masz jeszcze steping A0 to chyba jednak kres tego procka...... dla upewnienia sie sprubuj na innym kompie go podkrecic..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nielpiter Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 a ten 1700 to napewno thougbred?? a nie palomino??? dziwne troche ze nie chce isc Ti jest TB seria A0 eh masz jeszcze steping A0 to chyba jednak kres tego procka...... dla upewnienia sie sprubuj na innym kompie go podkrecic..... Tylko nie mam zabardzo na jakim :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 10 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2004 nielpiter stosuj przycisk "Zmień" zeby edytowac posty :? topic dlugi ,ale bardzo wartosciowy i warto go przeczytac zasilacz proponowany przez RS to bardzo dobra opcja , jesli chcesz sie bawic w oc to musisz zainwestowac w najwazniejsze elementy , ktore niestety kosztują . ale przecierz ten zasilacz to nie jest najdrozsza rzecz jaką masz w kompie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...