Skocz do zawartości
nielpiter

Nie idzie na 2000MHZ :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Posiadam Athlona 1700+ @ 2300+ @ 1,8V. Niestety na 2000MHZ nie chce iść za cholere. Próbowałem każdą już kombinacje :(. Nie wiem czego to wina :/ pamiatki mam NO NAME DDR-400. Powyżej 1900 MHZ już procek nie jest stabilny (ale tylko w grach) w pracy w Windzie jest SPOKO, ale to już wina chłodzenia.

Zasilke mam xPower 300W. Może to tego wina.

Proszę o pomoc ;)

Na tym mam jeszcze GF4 MX440 podkręconą, WDC 160GB ATA/133, Lita 52327S no i chłodzenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od mnożnika 9.0 do 12,5 i FSB było na poziomie 220 :) na najmniejszym mnożniku. Baaaaaardzo różnie. Teraz jade na mnożniku 11.0 i mam ok 1900 MHZ FSB chyba 173 ;) i napięcie 1,8V i każda kombinacja działa, ale jak dasz 2000MHZ to dochodzi do ekranu botowania Windowsa i reset

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten 1700 to napewno thougbred?? a nie palomino??? dziwne troche ze nie chce isc

Ti jest TB seria A0

eh masz jeszcze steping A0 to chyba jednak kres tego procka......

dla upewnienia sie sprubuj na innym kompie go podkrecic.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nielpiter stosuj przycisk "Zmień" zeby edytowac posty :?

topic dlugi ,ale bardzo wartosciowy i warto go przeczytac

zasilacz proponowany przez RS to bardzo dobra opcja , jesli chcesz sie bawic w oc to musisz zainwestowac w najwazniejsze elementy , ktore niestety kosztują . ale przecierz ten zasilacz to nie jest najdrozsza rzecz jaką masz w kompie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi