toart Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Mam HP PSC 750 , od niedawna pojawił się komunikat "scaner failure" na wyświetlaczu - skaner nie moze sie skalibrowac przez co nie dziala. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 przeinstaluj systen, zainstaluj ponownie hapeka (z wyjętym usb oczywiście) - jezeli to nic nie da - widzę jedynie serwis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toart Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Przeinstalowanie nie ma wplywu ( tez robilem ) to urzadzenie potrafi pracowac bez komputera. Serwis - gwarancja minela, w sklepiku gdzie kupilem rozlozyli serwisanci rece... z tego co slyszalem to wiecej osob ma z tym problem - moze ktos jednak wie co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sleeva Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Mam HP PSC 750 , od niedawna pojawił się komunikat "scaner failure" na wyświetlaczu - skaner nie moze sie skalibrowac przez co nie dziala. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu ? bardzo duzo ludzi ma ten problem. ja tez :) serwisy hp ponoc naprawiaja te usterke za jedyne 680pln, jakis serwis w krakowie za 280 ;/ a mi pomoglo rozwiazanie z jednego z zachodnich for: niestety musisz rozkrecic skaner, zdjac gore z szyba i dostac sie do ruchomej glowicy z lampa i lustrami. na niej widac dwa kwadratowe otwory. uzywajac srubokrecika zdjac czarny wierzch z glowicy. przeczyscic lustra i NIE ZAKLADAJAC Z POWROTEM tego plastiku skrecic skaner. u mnie dziala jak marzenie. co prawda mam inny problem - sterownik twain sie skrewil i reinstalacja sterow nie pomogla, ale skaner dziala jako standalone i przez oprogramowanie hp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) bardzo duzo ludzi ma ten problem. ja tez :) serwisy hp ponoc naprawiaja te usterke za jedyne 680pln, jakis serwis w krakowie za 280 ;/ a mi pomoglo rozwiazanie z jednego z zachodnich for: niestety musisz rozkrecic skaner, zdjac gore z szyba i dostac sie do ruchomej glowicy z lampa i lustrami. na niej widac dwa kwadratowe otwory. uzywajac srubokrecika zdjac czarny wierzch z glowicy. przeczyscic lustra i NIE ZAKLADAJAC Z POWROTEM tego plastiku skrecic skaner. u mnie dziala jak marzenie. co prawda mam inny problem - sterownik twain sie skrewil i reinstalacja sterow nie pomogla, ale skaner dziala jako standalone i przez oprogramowanie hp Problem który polega na tym miałem tak jak by zablokowany scanner pisze mi napis „ Scanner failure. Turn power off and on again „ szczerze nie wiedziałem czy on się uszkodził czy coś z nim nie tak pobierając ze strony wyszukiwarce google sterowniki odpowiednie pod windowsa Xp sp2 i chodziło wszystko okey instalując rożne sterowniki jednen z nich pozwolił na pełną prace urzadzenia do czasu gdy przeinstalowałem windowsa w tym momencie tylko drukuje i nie kopiuje ani skanuje ponieważ mruga na przemian dioda czerwona z zielona i jest ten napis , nie mogę znaleść w necie tych sterowników sterowniki które pobrałem o nazwie a1403_05_enu_xp , oj161en , rw2_021_w02_enu żadne z tych sterowników to nie były wykrywa mi Hp DSC Series 700 zamiast 750 skąd mogę pobrać sterowniki jeszcze, już w google wszystko przeszukałem nie pamietam skąd tamte sciagłem płytki nie posiadam jak jeszcze zrobić aby znikł komunikat Scanner failure. Turn power off and on again ?? Instalacją sterownikow i oprogramowania pod Win 2003 Server do wielofunkcyjnego urzadzenia HP PSC 750 nie skutkuje. Płyte dla 98/ME/2000 oraz inną dla XP odrzuca. Pan z pomocy online napisał mi coś takiego : "(...) Bardzo nam przykro ale instalacja urządzeń wielofunkcyjnych w systemach serwerowych nie jest objęta wsparciem technicznym. (...) " Czy nie da rady jakos jednak tego zainstalować- może ktoś rozwiązał juz ten problem ? pozdrawiam Edytowane 23 Lutego 2008 przez domeryk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Problem który polega na tym miałem tak jak by zablokowany scanner pisze mi napis „ Scanner failure. Turn power off and on again „ szczerze nie wiedziałem czy on się uszkodził czy coś z nim nie tak pobierając ze strony wyszukiwarce google sterowniki odpowiednie pod windowsa Xp sp2 i chodziło wszystko okey instalując rożne sterowniki jednen z nich pozwolił na pełną prace urzadzenia do czasu gdy przeinstalowałem windowsa w tym momencie tylko drukuje i nie kopiuje ani skanuje ponieważ mruga na przemian dioda czerwona z zielona i jest ten napis , nie mogę znaleść w necie tych sterowników sterowniki które pobrałem o nazwie a1403_05_enu_xp , oj161en , rw2_021_w02_enu żadne z tych sterowników to nie były wykrywa mi Hp DSC Series 700 zamiast 750 skąd mogę pobrać sterowniki jeszcze, już w google wszystko przeszukałem nie pamietam skąd tamte sciagłem płytki nie posiadam jak jeszcze zrobić aby znikł komunikat Scanner failure. Turn power off and on again ?? Instalacją sterownikow i oprogramowania pod Win 2003 Server do wielofunkcyjnego urzadzenia HP PSC 750 nie skutkuje. Płyte dla 98/ME/2000 oraz inną dla XP odrzuca. Pan z pomocy online napisał mi coś takiego : "(...) Bardzo nam przykro ale instalacja urządzeń wielofunkcyjnych w systemach serwerowych nie jest objęta wsparciem technicznym. (...) " Czy nie da rady jakos jednak tego zainstalować- może ktoś rozwiązał juz ten problem ? pozdrawiam Niestety Win 2003 Server nie obsługuje tego urządzenia jedynie te systemy Select operating system » Linux » Mac OS 9 » Mac OS X » Microsoft Windows 2000 » Microsoft Windows 98 » Microsoft Windows 98SE » Microsoft Windows ME » Microsoft Windows Vista » Microsoft Windows Vista (64-bit) » Microsoft Windows Vista Business (32-bit) » Microsoft Windows Vista Business (64-bit) » Microsoft Windows Vista Enterprise (32-bit) » Microsoft Windows Vista Enterprise (64-bit) » Microsoft Windows Vista Starter » Microsoft Windows Vista Ultimate (32-bit) » Microsoft Windows Vista Ultimate (64-bit) » Microsoft Windows Vista Home Basic (32-bit) » Microsoft Windows Vista Home Basic (64-bit) » Microsoft Windows Vista Home Premium (32-bit) » Microsoft Windows Vista Home Premium (64-bit) » Microsoft Windows XP » Microsoft Windows XP x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 No to chyba się dopiszę - mimo że temat jest już nieświeży. Panowie - skanner Fail - to info o błędzie skannera - najczęściej to po prostu ze starości i trzeba mu wyczyścić "OCZY" - kilka już takich przez moje łapki przeszło i chodzą dalej jak TaLaLa - a więc Subokręty i śzmatki w dłoń i do dzieła - albo paka i do mnie na godzinkę i kawkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Si, najczęściej trzeba wyczyścić lustra skanera i do tego dokładnie szybę (od spodu) włącznie z miejscem gdzie skaner parkuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 gdzie skaner parkuje.wszysko to racja oprócz tego że to nie miejsce parkowania a kalibracyjne skannera tzw. próbnik bieli i wygląda jak kod kreskowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...