tasaq Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Ściagnąłem sobie ver. 10 MDK wypaliłem iso na płytki. Po restarcie płytka nie bootowała sie, więc poleciałem z dyskietki. Wszystko pieknie ładnie zaczyna się kopiować nagle wyskakuje mi coś takiego: error in exec of stage2 :-( trying to execute '/usr/bin/runinstall2' from the instalation volume, the following fatal error occured. FATAL ERROR IN STAGE: I/O error Proszę o pomoc. Z gory dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolores haze Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 wyglada na walniete pliki ISO albo blednie wypalone plytki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Tia, ja mialem jazde z Red Hatem, nagralem i przed instalacja cos mnie tknelo, zeby przetestowac plytki (byla tam taka opcja) to wsadzam pierwsza -> OK, druga -> OK, trzeciej nie wsadzilem, bo bylem pewny ze jest okej. Wywalilem winde, chyba z dobra godzine bawilem sie z przenoszeniem plikow itp zeby zrobi mu miejsce na partycje dodatkowe (cale szczescie, uzywam ghost'a) i istalacja linuxa... 1CD OK, 2CD OK, a 3CD wywala blad w pliku i anuluje instalacje cala :( Dzieki Bogu, blad byl w plikach Gnome, wiec po resecie zaznaczylem KDE i sie jakos tam zainstalowal ... Radze sprwadzac cdeki przed instalka, lepiej poswiecic chwilke wczesniej, niz kombinowac pozniej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasaq Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgadza się iso walniete. Instalacja idzie dalej i tu znow problem. Mam coś takiego: exited abnormally - received signal 7 sending termination signals ... done unmonting filesystems... / tmp/image /tmp/stage2 you may safty reboot or halt your system. W kompie mam raida w pci i jeden dysk normalnie na ide. Wyciagniecie raida nie pomaga zmiana napędu (LiteOn 52327s na dvd Samsung) również. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 mandrak botuje sie z drugiej plyty a nie z pierwszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasaq Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Tak, ale po botowaniu i tak wola, ze to nie ta płyta. Wkładam nr 1 i znów ten sam błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 ogolnie 10tka jest nie dopracowana mi tez sypała błędami... ale Twoje plyty instalacyjne sa zabugowane... sciagnij je od nowa z innego servera a najlepiej 9.2 BlueHawk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasaq Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Z 9.2 bedzie duży problem, żeby aktualizacje do 10 zrobic? (jak wyjdzie oficjalna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 wiec tak: najpierw pod windowsem wsadz cd, odpali sie menu instalator, wcisnij ikonke: install MDK 10 from fdd, otworzy sie okienko, gdzie mozesz wybrac obraz jaki zostanie nagrany na FDD, wybierasz obraz CDR.img czy jakos tak i wypalasz, startujesz komputer z FDD i potem wszytsko gladko i ladnie, aha jak startujesz z FDD to od razu wloz pierwsza plyte z MDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...