Skocz do zawartości
Rezystor

Na goownianym Palomino1700+ i radku 9100- 10015 3dmarków:)

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do użytkowników radosława 9100...Ile wykręcacie z rdzenia i pamięci w swoich radeonach? Na defaulcie jest 250/230 po @ udało mi się odpowiednio 313/291:))) przy wyższej częsotliwości rdzenia zwis, a przy wyższym taktowaniu memorków krzaki :( Oczywiście karta zmodowania, wywalony pseudoradiatorek na radiator z pentiuma :wink: a na pamięciach radiatory cooler mastera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos mi sie nie chce wiezyc ze bez krecenia procka:| na gf 4 ti 4200 i 1700+ masz około 9k z chakiem

SmILek oczywiście że @ ale tylko do fsb=161MHz i V cpu podniesione z 1,75V do 1,8 bo wyżej zwisy, a pamięci na 214MHz asynchronicznie bo daje lepszy efekt jak synchro akurat w tym przypadku, memorki puszczone na 2-3-2-5 i defaultowe napięcie 2,5V :) acha i wyjęty tuner z gniazda PCI który zabiera mi 500 punktów!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cos mi sie nie chce wiezyc ze bez krecenia procka:| na gf 4 ti 4200 i 1700+ masz około 9k z chakiem

SmILek oczywiście że @ ale tylko do fsb=161MHz i V cpu podniesione z 1,75V do 1,8 bo wyżej zwisy, a pamięci na 214MHz asynchronicznie bo daje lepszy efekt jak synchro akurat w tym przypadku, memorki puszczone na 2-3-2-5 i defaultowe napięcie 2,5V :) acha i wyjęty tuner z gniazda PCI który zabiera mi 500 punktów!!!

a w jakiej rozdzielczosci robiles test ?? moze jakis link do compare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociaz moze to wcale nie jest tak duzo zauwazmy ze karta jest dosyc porzadnie wykrecona

a tobie spyker jak udało się osiągnąć na memorach 310??? 8O ja miałem krzaki już przy 290 a przy 295 miałem zwis mimo że mam dość dobrze chłodzone pamięci - nawiew z boku w budzie bezpośrednio na radiatory na pamięciach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chociaz moze to wcale nie jest tak duzo zauwazmy ze karta jest dosyc porzadnie wykrecona

a tobie spyker jak udało się osiągnąć na memorach 310??? 8O ja miałem krzaki już przy 290 a przy 295 miałem zwis mimo że mam dość dobrze chłodzone pamięci - nawiew z boku w budzie bezpośrednio na radiatory na pamięciach

9600 na niekreconym procesorze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaraz mi jeszcze powiesz że obyło się bez radiatorów na pamięciach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niop :lol: grzaly sie jak sukinsyn wystarczylo dotknac na chwilke i juz poparzony palec ale bez :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niop :lol: grzaly sie jak <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wystarczylo dotknac na chwilke i juz poparzony palec ale bez :evil:

pamiętam że na tym standardowym radiatorku i pseudocoolerku który pare dni temu zaczął mi strasznie rzęzić osiągałem 290 dla rdzenia a dla pamięci przed założeniem radiatorów 270 miałem wtedy magiczne 9511 punktów ale dla fsb 158MHz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no mó też lata core 290 mem 300.Podejżewam że na ty chłodzonku na gpu to juz max.Zamienic na cos większego albo WC i mozna kręcić dalej.A co do tego wyniku to faktycznie troszke za duzo cos koło 9000 pkt. było by oki.No ale jesli pokaze compare z tym wynikiem to bedzie fajnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...