Qube-pl Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Witajcie. Mój konfig: 1700XP @ 2400XP 166x12 JIHUUB 51 512 MB DDR400 TwinMos (7*3*3*2,5 ustawiona na 333) EPOX 8RDA+ rev 1.2. Chieftec 360 PW Czy lepiej jest podkręcać mnożnikiem czy może szyną??? Jakie mogę ustawić parametry"bezpieczne" dla tego konfigu??? Próbowałem ustawić proca na 10x200 ale zaliczył zwiech:( Proszę o jakieś porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 A jakie napiecie na procka dawales przy 10x200? Probowales je troszke podniesc? Pozdrowienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 napięcie ustawione jest na 1,65V.W O/C jestem leszczykiem :D i boje sie przesadzić.Natomiast programik EPOXA do monitorowania napięć wskazuje od 1,69 do 1,728 8O 8O Wogóle wynik w 3DM03 wydaje mi sie troszkę mały na kompie co w podpisie. A wynik to 4850 pkt Jakieś rady?? POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zawsze podkręcaj FSB, a gdy płyta/pamięci wysiadają to mnożnikiem. Zapodaj wyższe Vcore dla procka. Co do wyników w 3DMarku to zobacz jakie mają inni userzy na stronie Futuremark'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 generalnie najlepiej jest krecic przez fsb jak komus podkrecam kompa to robie tak ze najpierw obnizam mnoznik na procku, i sprawdzam ile max fsb wytrzymuje pamiec, pozniej zostawiam max fsb dla pamieci i podbijam moznik procka, jak zacznie sie wieszac to wiadomo ze nie przez pamiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qube-pl Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 generalnie najlepiej jest krecic przez fsb jak komus podkrecam kompa to robie tak ze najpierw obnizam mnoznik na procku, i sprawdzam ile max fsb wytrzymuje pamiec, pozniej zostawiam max fsb dla pamieci i podbijam moznik procka, jak zacznie sie wieszac to wiadomo ze nie przez pamiec Czyli na ile mam ustawić mnożnik?? Teoretycznie przy 10x200 wszystko powinno hulać pamięć też 400 Mhz.Prosze poradzcie krok po kroku...... :cry: A jednak ten wynik to jednak marniutki............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 nom, przeciez napisalem jaka jest moja metoda :) 1. ustawiam najmniejszy mnoznik dla procka 2. skoro pamieci sa 400mhz to ustawiam je jako "by SPD" - tam gdzei sietimingi ustawia i podbijam im zasilanie np u mnie 0.3v 3. podbijam fsb zazcynajac od 200, i sprawdzam stabilnosc systemu,a e tak wstepnie czyli przeliczanie super pi, kilka minut prime 95 4. powiedzmy ze doszlismy do STABILNYCH 230 mhz, wiecej juz nie da rady z powodu pamieci albo chipsetu. 5. zwiekrzam mnoznik na procku i sprawdzam stabilnosc, potrzeby podbijajac V, ale na chlodzeniu powietrznym staram sie nie przekraczac ~1,8xv, trzeba monitorowac temperaturke zeby nie przekraczaka 57 60 stopni w stresie. 6. ogolne sprawdzenie stabilnosci - prime 95 na kilak godzin, kilka petli 3dmarka, jak bedize cos nie tak to zmniejszam minimalnie fsb, sprawdzam minimalne napiecia w Motherboard Monitor. Zawsze tak robie przy podkrecaniu kompa, chdozi oto zeby robitc to stopniowo i monitorowac napiecia, temperaturki, nic na szybko bo sprzet nie jest warty 5 zl :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Nie wiem czy w biosie z RDA+ jest opcja przestawienia ramow na Aggressive (nie chodzi o timiningi ale jest jeszcze jedna opcja).Gdy na mojej zmieniłem tą opcję to ruszył mi na takich ustawieniach jak w podpisie a wcześniej nie chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 lopatologicznie wszystko wyjasnione !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...