Skocz do zawartości
Stumi

Kontroler Rejestru w Win 98 Pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Gdy ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m komputer pokazuje sie taki niebieski ekran i u gory po lewej stronie pisze kontroler rejestru.A w nim ze robi jakąs kopię rejestru ale to nie jest najgorsze tylko to ze jak juz to zrobi a potem wchodze w win98 np. ostatnio zainstlowana gra nie chodzi i musze ją instalowac moze mi powiedziec jak zrobic zeby mi sie to juz nuie pokazywalo przy wlanczaniu kompa.(zeby sie nie wlanczal kontroler rejestru )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"jak zrobic zeby mi sie to juz nuie pokazywalo przy wlanczaniu kompa.(zeby sie nie wlanczal kontroler rejestru )"

a jaki oczekujesz efekt po tym zabiegu ? bo jak usuniesz scanreg.exe to ci sie windows raczej nie wlaczy bo bedzie mial uszkodzony rejestr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu miałem tak na duronie 600 i starej plycie głowniej, co wiecej komp nie pozwalał na zainstalowanie niczego wiecej niż 98 lub Me...

Jak system sie uruchomi wpisz msconfig i wyłacz w zakładce "rejestruj skaładniki"....no może troszke inaczej pisać. U mnie pomogło, komp chodzi do dziś, problem moze tez byc w dokładaniu ramu na siłe a płyta tego nie widzi i nie rozpoznaje...pozdrowionka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi