MisiU Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 blee... Mialem LiteOn'a LTR-48246S (48/24/48) - po 3 miesiacach intensywnego wypalania (codziennie po pare plytek) zaczal nagrywac z bledami - kazda plytke zaczalem testowac Nero CD Speed / Scandisk. Sprawdzalem - potrafil zwalic plyte Verbatima/TDK nawet przy szybkosci 8x czy 16x. Oddalem sprzet do serwisu - po miesiacu dali nowy naped. Po 3 miechach znowu zaczelo sie to samo... Teraz (od sierpnia) mam starego TEACa 16x10x32 i szafa gra - zadnej plytki nie zwalil. Ostatnio szlag trafil LiteOnowskie DVD (LTD-165H) - zaczal mocno marudzic przy czytaniu plyt... Teraz smiga Toshiba MD-1802. PS: "What You Pay Is What You Get" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Mam tego lite-ona od 5 miesięcy i od tego czasu zj*** mi ze 20 płyt. Fakt że kupuje najtańsze jak tylko się da - przeważnie mediastore 52x po 1,29 w slimie. Ale jakoś nie chce mi się wieżyć żeby to przez nie nagrywarka źle nagrywała, co moze być przyczyną?? Co do mojego systemu to mam Windows XP Pro z SP1, stery do nForce 3.13 bez IDE SW. Nagrywarka jest podpięta razem z DVD pod jeden kabel. wejdź sobie na www.cdrinfo.pl - zaciągnij nowy flash + mtkflash pod dosa i sflaszuj nagrywarkę. Ja miałem tak ze swoją (laser się rozkalibrował) - zrobiłem to co ci polecam i jest git (już od półtora roku) pamiętaj by podczas flashowania nie było w napędzie płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Flasha biosu zrobiłem jzaraz po kupnie i flasciach!e jak tylko jakiś nowy bios się pokaże. Teraz już wiem że to nie wina nagrywarki, jak już się udało wypalić MEDIASTORE z prędkością x52 to DVD Toshiby zgrywało ją na dysk w 4-5 min, jak zacząłem wypalać z prędkością x32 to nie tylko że nie zwaliła mi się żadna płyta, ale jeszcze DVD zgrywa tak nagraną cedetke w <2 min Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Flasha biosu zrobiłem jzaraz po kupnie i flasciach!e jak tylko jakiś nowy bios się pokaże. Teraz już wiem że to nie wina nagrywarki, jak już się udało wypalić MEDIASTORE z prędkością x52 to DVD Toshiby zgrywało ją na dysk w 4-5 min, jak zacząłem wypalać z prędkością x32 to nie tylko że nie zwaliła mi się żadna płyta, ale jeszcze DVD zgrywa tak nagraną cedetke w <2 min Geeezzzz...na ch...j nagrywasz plyty x52???????? robi ci roznica 1-2 min w ta czy w tamta??? ja mimo iz przerobilem swojego liteona 32 @ 48x i tak nie nagrywac 48 nigdy..24-32x mnie satysfakcjonuje...a przerobilem dla zabawy, aby "miec"...nawet jesli ci sie nagra z taka predkoscia to wlasnie bedziesz mial bledy i dluzszy dostep do plyty....i trudno tu rozstrzygac czy to wina cdrw czy plyty...nagrywaj wolniej a plyty ci dluzej wytrzymaja.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 No a teraz już kompletnie padła, nie nagrywa wogóle tzn. w nero dochodzi do 6% i się zatrzymuje (bufor jest pusty). Ale płyty czyta. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulcaster Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Masz szczęście że trafił ci się dobry egzemplarz LG bo w mojej okolicy już 9 nagrywarka tej firmy poszła na gwarancje a aż 7 z nich było kupowanych w różnych sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kl-damian Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 fakt te nowe LG to kicha :o kolega juz ma druga i mu pada... ja mam z 2-3 letnia LG 16x10x40x i juz wypalila z 500 plyt ponad 80% w przelocie palone 16x :D raz w 1 dzien palilem 4h non stop i dalej zyje :) a ogolem moze z 10 plyt padlo to gora :D stare LG gora... aaa i pale na jaka plytke podejdzie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 ja bardzo dlugo mialem 12/8/32 i to byl sprzet nie do zajechania :D ,bufor 8MB bez jakistam burnproof'ow :wink: .Teraz oddalem kumplowi za 50zybli i dziala nadal piknie :D .LG'ki aktualnie sprzedawane to juz padaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 ja jestem pelen respectu dla TEAC'ow, a w szczegolnosci do serii 516EB (16x10x40x) - chyba nie da sie ich zajechać. kupilem kiedys 2 sztuki (bo promocja dobra byla) jedna smiga u do teraz u mnie, druga u kumpla. wypalilem juz na niej grubo ponad 1000 sztuk, a dalej nagrywa i czyta bardzo dobrze. jakies pol roku temu myslalem, ze sie zepsula (w sumie odsluzyla swoje) wiec wrzucilem ją do szafki a kupilem ASUS'a 52x24x52x ktory po paru miesiącach poszedl sie walić. oddalem go na serwis, a ze szafki wyciagnalem TEAC'a - okazalo sie ze działa ASUS przyslal mi nówke 52x32x52 ale ani z pudełka nie wyciągnalem tylko sprzedalem kumplowi, a teraz dalej hulam na Teac'u (16x w zupelnosci mi starcza - nigdzie mi sie nie spieszy) jeszcze kiedys mialem Teac'a 4x ;] - to byla maszynka :D chyba pierwsza nagrywarka we wsi :P zwrocila sie kilkakronie, wtedy szlo $$$ trzepać na nagrywaniu kolegom plytek ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Ja mam liteOna 52x32x52 i nie mam z nim żadnych problemów :) Mój kumpel ma LG 8x4x32 od 4 lat wypalił ok 1000 płytt i nigdy sie mu nie zepsuła... płyty wszystkie nagrywa żadnych problemów nie miał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 blee... Mialem LiteOn'a LTR-48246S (48/24/48) - po 3 miesiacach intensywnego wypalania (codziennie po pare plytek) zaczal nagrywac z bledami - kazda plytke zaczalem testowac Nero CD Speed / Scandisk. Sprawdzalem - potrafil zwalic plyte Verbatima/TDK nawet przy szybkosci 8x czy 16x. Oddalem sprzet do serwisu - po miesiacu dali nowy naped. ja mialem to samo i dostalem 52x32x52 i nagrywam plytki za 99gr mediasonic 32x i wszyskie sa okmam go juz z rok i nie zepsul mi zadnej plytki jestem w pelni zadowolony z tej nagrywarki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...