robirem Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Słuchajcie od 2 dni pracuje na ustawieniach jak w tytule. Nie wiem jakie mam pamięci ale chyba 2,8 ( ale takie OC!!! ). karta daje czadu i jest super ale zastanawia mnie coś innego. Skoro pamięci wytrzynują 900 to czy nie spróbować moda do 5950. Niestety brak mi karty PCI więc będę wdzięczny za wszystkie porady. config:bartek2500@3200, 2x kingston256 333@400, prolink fx5900xt@450/900, abit nf7, zasiłka huntkey 300w 3dmark03- 6233 pozdrawiam robirem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 ja bym zaryzykował z tego co się naczytałem to ten BIOS przemoduje kartę na 5900 Ultra i daje on większe możliwości O/C i u niektórych pamięci poszły nawet na 1070 MHz!!! ryzykuj, masz zawsze kartę PCI by przeflashować potem zły BIOS na dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 poczytaj o modowaniu: http://www.pclab.pl/art9430.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Przezywam dejavu, wątek ten sam co na GOLu :D Tu też ci tak odpowiem - karta PCI ci nie potrzebna, w razie czego jak ci coś apdnie to po prostu będziesz musiał wpisywać instrukcje po ciemku.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongc Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Hmmm a ja sie troche obawiam o zasilacz. Moze odmowic posluszenstwa po pewnym czasie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zmieniaj ten bios bez zastanowienia, ale zadbaj o dobre chlodzenie, zmieniajac bios na 5950 jednoczesnie zmienisz napiecia, zwiekszysz je i nawet przy taktowaniu takim jakie masz teraz moga wystepowac krzaki z przegrzania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robirem Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 aktualnie temperatury - windows 38, gry - do 65. Wydaje mi się że jak na grafę to jeszcze ujdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 No to wyobraz sobie co bedzie jak zwiekszysz napiecie o 0,8v przez bios, bedzie syczalo az milo... na moim gainwardzie fx5900xt gs standardowe chlodzenie nie wystarczylo po zmodowaniu, ale testowalem to na zamknietej budzie z temp 44 w srodku, takze moze dlatego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robirem Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 44 w windowsie? jeżeli tak to ile było po zmodowaniu. No i przy jakim taktowaniu było oki, pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 44 to byla temperatura systemu, czyli mniemam ze w obudowie, po godzinie stresowania jeszcze gainwarda fx5900xt gs przy zegarach 480/920, w 3dmarku2k3. dlatego jak wgralem biosa z 5950, nieco podniosly mi sie taktowania na pamieci ale i voltarz i niestety 3dmarker zaczal sie mrozic na 2 tescie a na 3 i 4 byly artefakty, mniemam ze to przez cieplo, dlatego po zmianie chlodzenia bede modowal na stale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robirem Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 dzięki, jeszcze jedno pytanie co z realnym wzrostem wydajności, czy jest odczuwalny ( w porównaniu do mojego OC ) lub w odczuciu osób które moją już sprawę za sobą, pozdrówki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de_ryl Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Mam tego Prolinka 5900XT@5950Ultra, chodzi bez problemu na 500 - GPU, 950 - MEM na standardowym chłodzeniu :). Przy wyższym taktowaniu pamięci pojawiają się krzaki. Temperatura w 2D - 32 stopnie, w 3D - 56 (otwarta obudowa). Probowałem różnych biosów: MSI, Leadtek, nVidia, wszystko bez problemu się fleszowało, także nie ma obawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Ja tez mysle o moddingu swojego MSI 5900XT, tylko ze dopiero po zalozeniu radiatorkow. Rdzen kreci sie bardzo ladnie - ze standardowego 390@490, ale pamieci juz nieco gorzej - z 700@800. Dlatego planuje zalozyc radiatorki i dopiero pomodowac. Swoja droga idiotyczne moim zdaniem rozwiazanie MSI - zamontowac takie dobre chlodzenie rdzenia, a pamieci pozostawic samym sobie :/ BTW. A nie macie zadnych problemow z wyjsciem telewizyjnym po zmodowaniu karty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Jeliz bedziesz flashowal biosem Leadteka to nie bedzie wyjscia TV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Jeliz bedziesz flashowal biosem Leadteka to nie bedzie wyjscia TV.No tak wlasnie slyszalem, ale z innymi jest mniemam ok? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Nie wiem, nie mam doswiadczen. Staraj sie raczej wgrywac bios tego samego producenta, moze to pomoze, napewno niezaszkodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.26 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Witam :) Mam takie pytanie moze głupie dzisiaj kupilem karte gainwarda 5900XT i jak ja krece na 450 i 800 to sie wiesza ;/ Mam zasilacz Codegena 400 w athlona 2,5 2x256 ddr plyte soltek 2 cd romy i 1 hdd czy ma zasilacz wplyw na podkrecanie czy poprostu karta kijowo sie podkreca ;/ Kreca z z zakladki wlasciwosci >karta 5900xt na auto detect mi pokazuje core 463 memory 829 oczywiscie nie wlacza jak mi sie wysupuje na mniejszym podkrecaniu ;/ CZy ten zasilacz jest do [gluteus maximus] ;/ :( Z gory dziekuje za odpowiedzi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Taaa, ten zasilacz to nawet do [gluteus maximus] sie nie nadaje, ma zaslabego kopa. Wymien na cos lepszego. Wystarczy 360 z Chiefteca, ja mam i jest ok. A moj gainwardzik wykrecony jest na 480/920... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIvO Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 ja z kolei borykam sie z innym problemem.. karta msi po zmianie biosu na 5950u mianowicie w grach wszystko jest ok zadnych artefaktow komputer sie nie wiesza.. jednak jak pracuje na windowsie (i chyba nie jest wykorzystwane dodatkowe zasilanie z wtyczki) to pojawia sie troche artefaktow! :/. da sie temu jakos zaradzic? w koncu jak odpalona jest gra to artefakty znikaja (jak zminimalizuje gre i siedze w windowsie to tez ich nie ma!). Moze ktorys z biosow podaje ciutke wyzsze napiecie niz pozostale? bo pamieci ustawione na 937 nie generuja zadnych smieci na pulpicie. pls help! :P ps karta chlodzona bloczkiem i miedzianymi radiatorkami.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_markus_ Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2004 Słuchajcie od 2 dni pracuje na ustawieniach jak w tytule. Nie wiem jakie mam pamięci ale chyba 2,8 ( ale takie OC!!! ). robirem jestes pewien ze ten prolik ma pamieci 2.8 ns?? z tego co czytałem na grupach to te prolinki miały 2.2 ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McSlavko Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 i standardowo podkrecilem do Smart Doctorem.....czyli 425/740 karta dziala pieknie, ma radiatorki na pamieciach wiec nie chce ich zrywac (slicznie wykonane i porzadnie zamocowane) ciekaw jestem czy ktos z Was posiada moze w/w Asusa, chcialbym zrobic mod, ale nie do 5950U tylko do 5900 (400/850)...bawil sie ktos z tym Asusem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@ulo Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Cześć Ja też dysponuje prolinkiem 5900 xt moje max osiągniecia to gpu450 i950 ale z delikatnym krzakiem w naturze na benchmarku 2003 do tego czy warto pyknąć bios no nie wiem na fx ultra to tak ale mogą powstać problemy z tv - outem ponieważ tamte są troszeczke inaczej skonstruowane tam za tv odpowiada jakiś układ. Pasuje zobaczyc co kryje sie pod radiatorem i upewnic sie czy jest warto :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@ulo Opublikowano 14 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2004 Czytając artykuł z powyższego linka zaryzykuje i dam znac :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 pewnie że warto, super przyspieszy , no risk no fun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 15 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2004 sie gra sie ma :) pozatym ktos wyzej pisal ze wlashowal rozne biosy i bylo ok .. :) Flasher i do roboty a jka nie ma sie karty pci to mozna sobie przygotowacdyskietke albo na dysku zrobic gdzies autoexec w ktorym wypisac all komendy do flasha i potem tylko go na slepo odpalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...