housed Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2004 Partycja byla robiona pod OpenBSD a teraz mam Slackware i musze zamontowac dysk, niestety przy kazdej probie pojawia mi sie komunikat mount: fs type Linux not supported by kernel parametry z Fdiska: Disk /dev/hdd: 160.0 GB, 160041885696 bytes 82 heads, 63 sectors/track, 60507 cylinders Units = cylinders of 5166 * 512 = 2644992 bytes Device Boot Start End Blocks Id System /dev/hdd1 1 60508 156290904 83 Linux mam nadzieje ze komus udasierozwiazac moj problem, szkoda by bylo formatowac 160 GB danych :(( Z gory dzieki za kazda pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 A jaki jest typ systemu plików, który był na tej partycji pod OpenBSD? Prawdopodobnie nie masz go w jajku (ani załadowanego jako moduł) i stąd Twój problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
housed Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 jest to system plikow LINUX /dev/hdd1 1 60508 156290904 83 Linux ale partycja byla robiona pod OpenBSD podczas startu FDISKA wyskakuje fdisk /dev/hdd This disk has both DOS and BSD magic. Give the 'b' command to go to BSD mode. Command (m for help): b There is no *BSD partition on /dev/hdd. fdisk /dev/hdd1 Device contains neither a valid DOS partition table, nor Sun, SGI or OSF disklabel Building a new DOS disklabel. Changes will remain in memory only, until you decide to write them. After that, of course, the previous content won't be recoverable. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Linux czy tez kod 83 to tylko typ partycji. System plikow to insza inszosc. Pytanie, czym pod OpenBSD formatowales te partycje. Generalnie jest w portach e2fsprogs i raczej tylko taki fs da sie zrobic pod OpenBSD dla Linuksa. Pytajac z drugiej strony, jak montowales te partycje pod OBSD (chodzi o opcje bodajze -F specyfikujaca system plikow)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...