Skocz do zawartości
Gość Rzeznik_2236

Popsuta karta?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Ostatnio dostałem od kumpla GeForce 2 PRO. Karta niby działa, ale tylko do momentu zainstalowania sterowników. Obraz wyświetlany jest zupełnie normalnie, nie ma żadnych przekłamań czy artefaktów dopóki nie zostanie rozpoznana przez Windowsa. Gdzie szukać przyczyny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem coś podobnego, kiedyś kumpel przyniósł GeForce 2 (32m) + płytę (ale nie wiem jaka) + procka cel 400mhz komp się normalnie uruchamiał, winda też, ale jak przyszło zainstalować stery do grafy to po restarcie winda się wysypywała. Zaniósł to do jakiegoś serwisu a tam facet powiedział mu że płyta (chyba BIOS) nie współpracuje poprawnie z GF, ale ile w tym prawdy nie wiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Zaniósł to do jakiegoś serwisu a tam facet powiedział mu że płyta (chyba BIOS) nie współpracuje poprawnie z GF, ale ile w tym prawdy nie wiem...

Bzdura.

To może zaktualizuj bios (...)

Nie wiem, jak uruchomić nvflash, żeby nie wywalało się podczas niezgodności PCI subsystem ID.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Próbowałem już oczywiście wgrywać BIOS w innej wersji, niestety bez skutku. Chciałem zatem spróbować innego modelu, np. GF2 GTS czy GF2 Ultra, ale nie wiem, jak to zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Rzeznik_2236

Sprzęt jest bez znaczenia, na każdym kompie działa jednakowo. Jeśli chodzi Ci o zasilacz, to sprawdzałem także na Chieftecu 360W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem to samo ze starym s3 na AGP . okazalo sie ze karta padla . Nagle sie zagrzala i smierc :(

wymienilem na GF2MX i wszystko smiga .

Komp dzialal sie ale jak przyszlo do zainstalowania sterow na nowym winie to wywalal sie po pojawieniu sie pulpitu . to samo bylo na innym kompie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...