Skocz do zawartości
Zulusman

Mierzenie Voltow w kompie

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie się zabrałem do mierzenia.... wszsytkie napięcia poza 3.3 zmierzone.... gdzie mozna dostac 3.3 V ???? wynik z MBM mnie bardzo niezadawala... (2.75!!!) a na reszcie było duże przekłamanie...wiec myślę ze nie potrzeba od razu nowego zasilacza :)

Mam płyte 8RDA+, jesli to wazne

HELP :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehehe...nnnooo tak :D

no a powie mi ktoś jak to zmierzyć...bo przecież miernikiem jak przyłoże to mi nie pokarze z pamięci :D

Przyłanczam się do pytania , jak zmierzyć 3.3V :?:

pin 1 lub 2 w wtyczce atx albo 4 lub 5 w aux...

O dzięki bardzo 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do:

pin 1 lub 2 w wtyczce atx albo 4 lub 5 w aux...

chcę zmierzyc napięcia w czasie działania komputera przy największym strecie...myślałem o jakiejś ściezynce na mobo czy czymś podobnym ;]

No to wte wejścia od wtyczki aux wsadzić igły potem miernik przymocowac i jest :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja gdzieś czytałem ze można zasilacz odpaliś na "sucho" czyli bez mobo :D tylko trzeba któreś piny we wtyczce ATX zewrzeć.

Wie ktoś które?

Pytam tylko z ciekawości...

Ten zielony polacz z masa(czarny) i zasilacz odpali, lecz taki mierzenie nie ma sensu. Napiecie 3.3v to pomaranczowy kabelek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja gdzieś czytałem ze można zasilacz odpaliś na "sucho" czyli bez mobo :D tylko trzeba któreś piny we wtyczce ATX zewrzeć.

Wie ktoś które?

Pytam tylko z ciekawości...

Ten zielony polacz z masa(czarny) i zasilacz odpali, lecz taki mierzenie nie ma sensu. Napiecie 3.3v to pomaranczowy kabelek.

Ja nie chce nic mierzyc w ten sposób, pytam z ciekawości bo gdzieś o tym czytałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi