Skocz do zawartości
elephant

Slaba wydajnosc zestawu i pytanie o zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Mam takowa konfiguracje:

ASRock K7S8X

512MB Kingston 333 CL 2.5

AMD Athlon XP 2500+

Gigabyte Radeon 9200 64MB (128bit)

WD 80GB 8cache

System winXP SP1 +wszystkei poprawki

AGP Driver 1.17

Catalyst 4.2

Nic nie jest krecone.

i... w 3DMark 2001 - 7149

czy to troche nie za slabo ?

Czytalem co znalazlem na temat plyty na TWEAK, w necie na temat podobnych konfiguracji... Jedyne co znalazlem dla podniesienia wydajnosci to inny bios i kombinacje...

Co o tym sadzicie ? Nie za slabo jak na taka maszyne ? Co robie zle ? Moze inne stery do AGP... sam nie wiem...

Drugie pytanie jest takie - nie stac mnie obecnie na zasilke - w planach Chieftec 420 i mam do wyboru 230 Enlight albo 350 Megabajt - co z tych dwoch bedzie lepsze do mojego zestawu zeby pociagnelo do maja ? Sprawdzony i dobry Enlight czy mocniejszy, ale denny Megabajt...

Dzieki za wszelkie odpowiedzi i nie wysylajcie mnie do dzialow z zasilaczami prosze bo ja wiem, ze oba wybory sa fatalne, ale zakup niestety dopiero w maju :(

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką samą ocenę dostaję na swoim sprzęcie bez kręcenia. Po prostu z tej karty więcej się nie wyciśnie :( na początku miałem zasilacz Megabajta 350W i tragicznie trzymał napięcia, ale z kolei Enlight jest trochę słaby... jak to tylko chwilowo to weź Megabajta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi