Skocz do zawartości
horizoN

9600 pro i problem z kompem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedawno zdecydowalem sie na wymiane sprzetu. Zamowielm karte his radeon 9600 pro 128mb a zamiast niego otrzymalem gexcub'a. Co sadzicie o tej karcie wynik w 3dmarku01se nie zaciekawy 9707pkt. Postanowilem ja wymienic na sapphira 9600pro 128. Powiedzcie mi czy to byl dobry wybor. Druga sprawa jest dziwny dzwiek w kompie (jakis alarm). Kiedy komp dluzej pochodzi i dam mu resa (gdy sie wiechnie) to podczas ponownego uruchamiania wlacza sie ten alarm. Musze odczekac ok 5 min i wtedy moge wlaczyc kompa. Zdaza sie to rownierz gdy siedze w winie (np jak teraz :) ). Co to moze byc ? Ma to moze zwiazek z hdd poniewaz jest dosyć gorący? Z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ile pkt. masz teraz na Sapphire? Sapphire to dobra firma, His podobnie jak Gexcube to lepszy no-name, dlatego smiem twierdzic iz dobrze postapiles. Z tym alarmem tez mam problem :? , nie mam pojecia co jest przyczyna :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gexcube akurat dobrze zrobil radka 9600xt, ma chlodzenie podobne do arctic coolera i mozna na nim wyciagnac 600 core i 800 dla memow, podczas gdzy na sapphire 560core i 680 memy. Mozesz tez sprawdzic tego sapphire w 3dmarku01 i porownac wyniki, zobaczysz ktory lepszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GexCube to odłam Gigabyte.Sam mam R9600PRO i kręci sie jak widać w podpisie.O ile GPU idzie słabo to pamięci ida fajnie i na dodatek zadnych radiatorków nie trzeba bo sie słabo grzeja.Szkoda ze nie sprawdziłes tego GexCuba bo oni robią naprawde fajne kary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak btw:

co myślicie o tym modelu:

Karta ATI Radeon Gigacube 9600Pro128DVI za 590 zł

GC9600P128

ma taktowania 400/600 MHz

cena jest super, a z tego co widzę to ma pamięci 2.8 samsung (skąd masz hynixy :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ja za swojego gexcuba (w dodatku jakis z d*py model ktorego nie moge znalesc "nigdzie" w necie) dalem 780 tyle samo co za hisa (wiec pewnie troche mnie orzneli). I teraz doplacajac 40 zl ( wiem ze nie tanio ale napewno lepiej na tym wyjde niz bym mial tego biednego gexcuba za 780 zl :) ) bede mial sapphira. Aha wlasnie ... Niech mi ktos powie jak to jest z tym gexcube. Gosciu w sklepie powiedzial ze jest to samo co gigacube tylko ze pod inna nazwa (nawet na gwarancji pisze Gigacube r9600pro ...). Drugi pisze ze jest to odlam gigabyte (Pan Yasiu22 :) ) ... Niech ktos kto sie dokladnie na tym zna napisze o co tutaj chodzi :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Niedawno zdecydowalem sie na wymiane sprzetu. Zamowielm karte his radeon 9600 pro 128mb a zamiast niego otrzymalem gexcub'a. Co sadzicie o tej karcie wynik w 3dmarku01se nie zaciekawy 9707pkt. Postanowilem ja wymienic na sapphira 9600pro 128. Powiedzcie mi czy to byl dobry wybor. Druga sprawa jest dziwny dzwiek w kompie (jakis alarm). Kiedy komp dluzej pochodzi i dam mu resa (gdy sie wiechnie) to podczas ponownego uruchamiania wlacza sie ten alarm. Musze odczekac ok 5 min i wtedy moge wlaczyc kompa. Zdaza sie to rownierz gdy siedze w winie (np jak teraz :) ). Co to moze byc ? Ma to moze zwiazek z hdd poniewaz jest dosyć gorący? Z gory thx

A ile masz w 3dM03 ? Nie moge zrozumiec dlaczego wy sie dalej opieracie o 3dM2001 Se przeciez 9600Pro to juz dx9 wiec poinienes go testowac w tym srodowisku a nie w 2001Se , ktorego wynik w dodatku jest zalezny od proca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi