horizoN Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Witam. Niedawno zdecydowalem sie na wymiane sprzetu. Zamowielm karte his radeon 9600 pro 128mb a zamiast niego otrzymalem gexcub'a. Co sadzicie o tej karcie wynik w 3dmarku01se nie zaciekawy 9707pkt. Postanowilem ja wymienic na sapphira 9600pro 128. Powiedzcie mi czy to byl dobry wybor. Druga sprawa jest dziwny dzwiek w kompie (jakis alarm). Kiedy komp dluzej pochodzi i dam mu resa (gdy sie wiechnie) to podczas ponownego uruchamiania wlacza sie ten alarm. Musze odczekac ok 5 min i wtedy moge wlaczyc kompa. Zdaza sie to rownierz gdy siedze w winie (np jak teraz :) ). Co to moze byc ? Ma to moze zwiazek z hdd poniewaz jest dosyć gorący? Z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAIZ Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 A ile pkt. masz teraz na Sapphire? Sapphire to dobra firma, His podobnie jak Gexcube to lepszy no-name, dlatego smiem twierdzic iz dobrze postapiles. Z tym alarmem tez mam problem :? , nie mam pojecia co jest przyczyna :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nuttie Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Gexcube akurat dobrze zrobil radka 9600xt, ma chlodzenie podobne do arctic coolera i mozna na nim wyciagnac 600 core i 800 dla memow, podczas gdzy na sapphire 560core i 680 memy. Mozesz tez sprawdzic tego sapphire w 3dmarku01 i porownac wyniki, zobaczysz ktory lepszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horizoN Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 W chwili obecnej nie powiem ile wyciagne na sapphirze gdyz wymiana karty nastapi w srode. Prosil bym jeszcze o pomoc co do tego alarmu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 no nie wiem czy GexCube to no-name zobacz na zachodnich forach, tam co chwila ludzie kupują r9600xt i 9800xt tej firmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiu22 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 GexCube to odłam Gigabyte.Sam mam R9600PRO i kręci sie jak widać w podpisie.O ile GPU idzie słabo to pamięci ida fajnie i na dodatek zadnych radiatorków nie trzeba bo sie słabo grzeja.Szkoda ze nie sprawdziłes tego GexCuba bo oni robią naprawde fajne kary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 sprawdziłem ich R9600XT i wygląda zajebiście! tak jak R9800XT!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 tak btw: co myślicie o tym modelu: Karta ATI Radeon Gigacube 9600Pro128DVI za 590 zł GC9600P128 ma taktowania 400/600 MHz cena jest super, a z tego co widzę to ma pamięci 2.8 samsung (skąd masz hynixy :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horizoN Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Hehe ja za swojego gexcuba (w dodatku jakis z d*py model ktorego nie moge znalesc "nigdzie" w necie) dalem 780 tyle samo co za hisa (wiec pewnie troche mnie orzneli). I teraz doplacajac 40 zl ( wiem ze nie tanio ale napewno lepiej na tym wyjde niz bym mial tego biednego gexcuba za 780 zl :) ) bede mial sapphira. Aha wlasnie ... Niech mi ktos powie jak to jest z tym gexcube. Gosciu w sklepie powiedzial ze jest to samo co gigacube tylko ze pod inna nazwa (nawet na gwarancji pisze Gigacube r9600pro ...). Drugi pisze ze jest to odlam gigabyte (Pan Yasiu22 :) ) ... Niech ktos kto sie dokladnie na tym zna napisze o co tutaj chodzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horizoN Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Tyle ludzi a nikt nie wie o co chodzi z tym alarmem ? people help plz :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Witam. Niedawno zdecydowalem sie na wymiane sprzetu. Zamowielm karte his radeon 9600 pro 128mb a zamiast niego otrzymalem gexcub'a. Co sadzicie o tej karcie wynik w 3dmarku01se nie zaciekawy 9707pkt. Postanowilem ja wymienic na sapphira 9600pro 128. Powiedzcie mi czy to byl dobry wybor. Druga sprawa jest dziwny dzwiek w kompie (jakis alarm). Kiedy komp dluzej pochodzi i dam mu resa (gdy sie wiechnie) to podczas ponownego uruchamiania wlacza sie ten alarm. Musze odczekac ok 5 min i wtedy moge wlaczyc kompa. Zdaza sie to rownierz gdy siedze w winie (np jak teraz :) ). Co to moze byc ? Ma to moze zwiazek z hdd poniewaz jest dosyć gorący? Z gory thx A ile masz w 3dM03 ? Nie moge zrozumiec dlaczego wy sie dalej opieracie o 3dM2001 Se przeciez 9600Pro to juz dx9 wiec poinienes go testowac w tym srodowisku a nie w 2001Se , ktorego wynik w dodatku jest zalezny od proca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...