Miszaq Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Otóż mam mały "problem". Karta chodzi pięknie kręci sie pięknie ale... ostatnio zauwazyłem coś dziwnego - na złaczu analogowym monitora, przy bootwaniu sie sytemu obraz jest rozjechany (poucinany z boków, spłasczony itp), w systemie i w grach jest wszystko ok! zaś po przepięciu sie na zlacze cyfrowe i podpięcie monitora przez przejsciówke problem zniknął... Wszystko jest ślicznie! co robić? to coś z ustawieniami może być? reklamować karte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 szczerze ? ... olałbym to, rozumie, że miałbyś takie coś w windzie lub w grach to co innego, a tak to pies to drapał, a może się okazać, że karta którą dostaneisz bedzie dużo gorsza, choć moze zmoduje się na 9700, ale to już tak mało prawdopodobne, ze już chyba łatwiej w totka wygrać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszaq Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 kupowałem z gwarancją modowalności więc wymieniliby mi na to samo;] w sumie sie zastanawiam właśnie - bo artefaktów żadnych, po przepięciu przez przejściówke nie ma problemów żadnych, więc pomęcze tą karte jeszcze z pół roku i może wtedy spróbuje wymienić na coś - żeby sie w gwarancji zmiescić i uzbierac na dopłate do czegos lepszego;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Ja mam cos podobnego czasami przy starcie jak mi sie pokazuje w biosie jeszcze napis Geforce 4 Ti ....... albo przy wykrywaniu procka i urzadzen. Obraz jest rozjechany itp. Pozniej problem znika Tak jakby to byla wina zimnej karty...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kendzior Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Moim zdaniem jest to wina ustawien monitora, a nie karty grafiki. Monitor dostosowuje ksztalt ekranu (szerokosc dlugosc miedzy innymi) do danej rozdzielczosci ekranu i malo tego jeszcze do ustawien kolorow. Przykladowo: inaczej masz dla 8, inaczej dla 16, a inaczej dla 32 bitow. Mimo, ze mozesz miec ustawiona ta sama rozdzielczosc. Chyba, ze zle zrozumialem Twojego posta i obraz Ci sie nie rozciaga i traci ksztalt taki jak powinien miec, tylko jakos inaczej ci sie kielbasi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszaq Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 obraz sie "kiełbasi" tylko w momencie jak sie bootuje system (na czarnym "dosowym" tle i potem jeszcze jak sie pokazuje okno ładowania WIN2kprof.) w biosie okno jest normalne, w systemie normalnie, w grach normalnie itp.... Tylko rozjezdza sie to co napisalem (jest splasczone i rozjechane na boki) <- z ustawieniami monitora i driverami kombinowałem porządnie ale to nic nie zmieniło, a tak jak pisałem - po przepięciu sie z analoga na cyfrowe przez przejściówke wszystko jest w porządku. Może coś ze zlączką analogową na karcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Wszystko jest ok. U mnie jest prawie tak samo. Poprostu w windzie masz odpowiednie rozdzielczosci i odswierzanie a w dosie masz 640x480 i 60Hz. Monitor masz ustawiony pod winde i jej rozdzialke. W dosie jest inaczej i monitor troche inaczej to pokazuje. Skoro pod cyfrowa jest wszystko ok to tak zostaw. Nie rozumiem po co robic z igly widly. Juz ktos ci odpowiedzial ze olej to i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonek Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Mam tak samo gdy podlacze kabel od tv do karty, post, screen ladowania wina sa takie znieksztalcone, ale winda + all dziala normalnie. Oczywiscie po odlaczeniu kabla obraz jest normalny i w poscie i windzie. [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszaq Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 oki to oleje narazie, najwyżej jak mi coś odbije i będe chciał tego potwora wymienić na coś lepszego to wtedy pomyśle;] dzieki wszystkim za odpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...