Gość ares Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Istenieje jakiś program do podnoszenia przynajmniej FSB z poziomu windows dla plyt z chipsetem Sis (asus p4s8x-x) cos takiego jak np. Easy Tune dla Gigabytow?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 setfsb osobiscie nie sprawdzalem mozna sciagnac z http://www.page.sannet.ne.jp/k-hazama/ wersja dla MS-6547: http://www.page.sannet.ne.jp/k-hazama/setf...u/list-645u.htm albo stad: http://home.pages.at/gigatron/downloads/se...sbdownloads.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 mam problem z tym programem, ciagle wyskakuje mi zebym wgral najpierw jakis plik, wgrywam go a bledy sa nadal, moze mi ktos pomuc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 wgral najpierw jakis plik jaki plik? GIVEIO.SYS? jesli to ten, to na gorze http://home.pages.at/gigatron/downloads/se...sbdownloads.htm jest link do jego sciagniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 juz chodzi ale podczas pobierania aktualnego fsb z plyty, program sie zawiesza co moze byc zle ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 poddaje sie :) jest jakies readme do tego programu?, moze inne sterowniki do chipsetu sis-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 sterowniki mam z winxp ;) a readme jest po japonsku :D nie masz jeszcze jakis swietnych pomyslow :)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 To wyglada mniej wiecej tak: nie wiem co tam 3a zrobic moze ktos mi doradzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zark7 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 getfsb -> przesun suwak ->setfsb i zaznacz, ze to asus (obok przycisku get fsb) moze dlatego sie wiesza? nieco wiecj: http://www.abxzone.com/forums/showthread.p...?threadid=42602 pomaga? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 pewnie pomogloby gdyby nie to ze podczas getfsb zawiesza sie system :( jakas rada ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 No korzystajac z tego: Example : Wait=5sec, Mode=(0:default), Set FSB=150MHz, Increment=5MHz "C:Program FilessetfsbU15a_p4c800SetFSBu_P4C800.exe" -w05 -s150 -i05 niby cos pomoglo ale wyrzuca mi taki blad podczas zmieniania fsb: jakies rady? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Witam Posiadam również płytę główną P4S8X-X i mam następujący problem : Nagrałem program ale jak podkręcam procesor powyżej 2.8 ghz to komputer się zwiesza. Czy w biosie jest możliwoś zablokowania magistrali PCI/AGP (bo wraz z podniesieniem częstotliwości procesora zwiększają się AGP i PCI).I czy ma coś do tego że w biosie mam ustawione pamięci na PERFORMANCE (jest jeszcze do wyboru SYNCHRONIC I ASYNCHRONIC) ? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 wiec wybierz asynchronic i bedzie mailo stale FSB PCI IAGP poczytaj instrukcje tez mam ta plyte tania i swietna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 W CpuCool i SetFSB wywala mi ciagle bledy ze niemozna czytac z PLL albo cos takiego, za kazdym razem jak prubuje cos zmieniac albo cos, co moze byc tego przyczyna ?? nowy bios ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fieldy Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ech czlowekiu jak ci nie moze odczytac PLL to mzoe bledny mu wskazales albo nei wiem podkrec z poziomu biosu tak bezpiecnziej i i lepiej a nie sie w wingrozie grzebiesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ares Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 hm PLL jest wskazany dobry bo pisalem maile do twurcuw programuw, mecze sie z windy dlatego ze z biosa niechce mi wejsc na 133 za zadne skarby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...