Escobar Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Właśnie złożyłem taki zestaw: płyta EPOX 8RDA3+, Athlon XP 2800+ Barton i pamiątki TwinMOS DDR PC3200 2x256MB Dual-Channel Kit i trochę jestem zawiedziony, gdyż poprzednio miałem SOLTEKa 75FRN2-L także na nForce2 oraz Athlona XP 2600+ Barton i gdy sprawdzałem odczyt i zapis do pamięci w AIDA32 to wyciągałem 2560 MB/sek przy odczycie i 1011 MB/sek przy zapisie do pamięci. Teraz na EPOXie AIDA32 pokazuje odczyt 2210 MB/sek i zapis 934 MB/sek. I dlatego nie wiem co jest grane przecież EPOX ma dual channel, procesor jest trochę szybszy niż poprzedni a pamięci również są dużo lepsze, gdyż poprzednie Kingstony były na CL3 a TwinMOSy są na CL2. Jeżeli możecie coś podpowiedzieć i doradzić w tym temacie to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Escobar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Pamięci ustawione synchro z FSB? Timingi ustawione ręcznie czy by SPD?... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 w moim przypadku Aida32 kłamie. raz pokazuje tak a raz inaczej. różnice sięgają kilkaset punktów. więc olej to :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasiek Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 w moim przypadku Aida32 kłamie. raz pokazuje tak a raz inaczej. różnice sięgają kilkaset punktów. więc olej to :)Takie testy powinno się przeprowadzać w miarę "czystym" systemie - stopień zajętości pamięci drastycznie wpływa na wyniki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...