PiotrW Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 No więc tak mam komputer z Duronem 900 Mhz ,ale nie wiem jak go podkręcić ,czy ktoś mi pomoże (jestem początkujący:( ) a tu macie więcej informacji o moim procku ,płycie ,biosie http://acn.waw.pl/zelda64/cpuz.htm Oprócz tego dodam ,że mam jeszcze w kompie: Radeona 9200 128 MB Nagrywarke Lite-on'a 48x12x48 Napęd Cd-Rom Samsunga 52x Karte sieciową 2 dyski twarde: Seagate 80 GB 7200 rpm i Samsung 18,6 GB Stacje dyskietek :) (chyba o niczym nie zapomniałem) Z góry dziękuję, Aha bym zapomniał bawiłem się kiedyś w biosie w funkcji "Frequency/Voltage Control" i ustawiłem bodajże szynę na najwyższą jaką się da i procek podniósł się do 1012 Mhz (o ile pamiętam) ,ale komp zawieszał się przy starcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 niestety tego proca to za wiele nie podkrecisz. jedynym sposobem jest przestawienie szyny ale widze ze u Ciebie to nic nie dalo zwiekszales napiecie na procu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2004 Mozna mozna zwiekszyc wydajnosc. Pshedewshystkim musisz odblokowac mnoznik, poszukaj info na necie ,szukasz metody olowkowej do rdzenia spitfire/thunderbird. Jak juz odblokujesz (bodajze L1 mostki musisz olowkiem polaczyc) to ZMNIEJSZASZ mnoznik do 7x a zwiekszasz FSB do 133 (niewiem jaka to plyta dokladnie, albo w biosie albo zworka/dipswitchem na plycie) otrzymujesz procka 933mhz to nieduzy overclock ale zwiekszyles tez szyne o 33% wiec jest to dobry start, potem zmieniasz co pol mnoznika do gory i sprawdzasz stabilnosc, pshyczym odrazu ci mowie ze do 7,5x133 bedziesz potrzebowal jakies 1.8v byc moze nawet 1.85v i 8x133 to raczej max jaki wycisniesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 A jak się zwiększa napięcie? sorki za takie głupie pytanie ,ale jak już pisałem jestem początkujący :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 W biosie to się nazywa vcore, zwiększaj je powoli i badaj na bieżąco temperaturę bo ona idzie w góre wraz ze wzrostem napięcie. P.S. Zmień podpis bo masz nie regulaminowy. pozdro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymlorek Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Mój dureń 900 ma w tej chwili 1011mhz przy 112x9.0 temp. 50C' i napięcie non stop 1.6v. nie długo jednak idzie w odstawke i będzie nowy proc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 A jaką metodę podkręcenia wybrałeś?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 A jaką metodę podkręcenia wybrałeś??na deptaka :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymlorek Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 A jaką metodę podkręcenia wybrałeś?? Wszystko masz podane powyżej- mnożnik został seryjny - 9x a zwiększyłem nieznacznie FSB - 112 i to tyle moich modyfikacji. Maksymalnie przy średniej stabilności osiągnąłem fsb 117 ale to już hardcore :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrW Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 A zwiększałeś napęcie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymlorek Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 A zwiększałeś napęcie?? To też jest w poim pierwszym poście :lol: - 1.6volta więc nic nie zmieniane. Pozdr. P.S pochwal się wynikami co osiągniesz z poczciwej 900mhz.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Ja z 850 osiągnąłem stabilne 944 :] Ale i tak nie jade na "tym czymś". Znacząco nie zwiększa to wydajności kompa, a i nie gram w gry 3D :D To był tylko test moich zdolności (hi Hi hI) :lol: Pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...