zibi322 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 wlasnie mam pytanie: czy jak kupie flata to czy bedzie roznica w obrazie miedzy karta ati, natroxem a nvidia? pytam poniewaz na flacie obraz jest calkiem inaczej wyswietlany niz na monitorze, a jesli by nie bylo roznicy przy flacie to po co kupowac drozsze karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Chodzi Ci o monitor LCD ? Jeżeli tak to aby uzyskać dobrą jakość obrazu wskazane jest aby karta np. jak Radeon8500 miała wyjście cyfrowe DVI, żeby nie używać przejściówki CRT=>DVI (straty jakości). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 To jest tak: Jest wyjście analogowe DSUB i wyjście cyfrowe DVI !!! Na DVi obraz powinien być teoretycznie taki sam na wszystkich kartach na może poza nasyceniem barw ! Natomiast na analogowym - DSUB - sytacja jest analogiczna do obecnie spotykanej na monitorach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 tak chodzi mi o lcd, no i dobrze ze powiedziales o przejsciowkach bo teraz musze kupic nowa karte jak bede chcial zmienic na lcd :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 tak chodzi mi o lcd, no i dobrze ze powiedziales o przejsciowkach bo teraz musze kupic nowa karte jak bede chcial zmienic na lcd :(Zanim zafundujesz sobie LCD to jeszcze "duzo wody w Wiśle przepłynie" ! Porządne LCD kosztują powyżej 5000 zł ! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 tak chodzi mi o lcd, no i dobrze ze powiedziales o przejsciowkach bo teraz musze kupic nowa karte jak bede chcial zmienic na lcd :(Zanim zafundujesz sobie LCD to jeszcze "duzo wody w Wiśle przepłynie" ! Porządne LCD kosztują powyżej 5000 zł ! :( hehe a skad wiesz ile zarabiam? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 tak chodzi mi o lcd, no i dobrze ze powiedziales o przejsciowkach bo teraz musze kupic nowa karte jak bede chcial zmienic na lcd :(Zanim zafundujesz sobie LCD to jeszcze "duzo wody w Wiśle przepłynie" ! Porządne LCD kosztują powyżej 5000 zł ! :( hehe a skad wiesz ile zarabiam? Nie wiem........domyślam się ! :) Jakbyś duuużo zarabiał to byś sobie procesor i płyte zmienił ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Nie wiem........domyślam się ! :) Jakbyś duuużo zarabiał to byś sobie procesor i płyte zmienił ! 8) Dokładnie o tym samym pomyślałem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 no to rozgryzliscie mnie :roll: ,a tak na serio to ostatnio duzo wkladam w WC i dlatego m.in. nie zmieniam plyty i procka, rowniez dlatego ze nie czuje potrzeby- wszystko mi narazie chodzi spoko :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 gdy już uzbierasz na nowy LCD :D , to sprawdź czy ma wejście cyfrowe (wiele LCD ma tylko wejście analogowe) znajomy ma właśnie super Philipsa multimedialnego, ale niestety tylko D-SUB są też LCD, które dają możliwość późniejszej rozbudowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 hehe a skad wiesz ile zarabiam?Gdybyś dużo zarabiał to nie miałbyś czasu na składanie WC !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Na praktyce mam kompa z LCD i cyfrowym połączeniem (przez ATI 8500) i jakość obrazu jest b. dobra. Nie testowałem na grach bo nie ma tam żadnej, poza tym chyba nie mógłbym zainstalować, ale w pozostałych zastosowaniach jest extra - zamieniłbym moją płaską 17` na LCD 15`. (ale nie mam kasy :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczor Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 LCD-ki nie są odpowiednie do gier-czytałem że obraz wyświetla zdeczka później jak monitor "normalny" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Kaczor, są lepsze i gorsze LCD, wszystko zależy od szybkości gaszenia i zapalania "elementów świecących" :lol: na gorszych masz efekt smużenia, a na tych lepszych non problemos oglądasz dynamiczne filmy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 ... na gorszych masz efekt smużenia ... miałem (wątpliwą) przyjemność oglądania filmu na takim tanim LCD i tyle mi stykło. Teraz nawet jak bym miał kase to bym się powarznie zastanawiał nad kupnem takiego monitora. Wiem że na dobrych monitorach ten efekt jest znacznie zredukowany ale za to ich cena jest :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 17 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2002 hehe a skad wiesz ile zarabiam? Gdybyś dużo zarabiał to nie miałbyś czasu na składanie WC !!Niekoniecznie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...