Skocz do zawartości
Gość Juzio12

Pomocy!!!Nie wiem czy to mnożnik??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :D .Ostatnio kupiłem Płyte Epox 8RDA3G i Athlona 2400 XP+.Wszytsko dobrze razem chodzi.Ale ostatnio chciałem zminic np. fsb albo mnoznik-ale niesety chyba nie mozna.Czytalem FAQ o odblokowaniu mnoznika,ale mi sie wydaje ze to nie jest to. Gdy zminiam w BIOSIE to wszytsko ok,pokazuje ze na takim mnozniku i na takiej szybkosci FSB powiedzmy (16.5 * 133) wychodzi 2195.No i ok.Ale jak wylacze kompa i na nowo wlacze to mimo ze w BIOSIE dalej widnieja moje ustwaienia to komuter dalej taktuje na ustawiniah glownych czyli 15*133.I nie wiem co mam z tym zrobic,a chcialbym zwiekszy o te 200Mhz moj procek.Co mam robic?>?I ile moze wyciagnac taki procek przy podkreceniu przy normlanym chlodzeniu(nie mam zadnego nadzwuyczajnego witraka)POMOCY.

I jaki pnstwo polecacie wentyltor na karte graficzna i procka??Powiedzmy przy podkreceniu procka o 700Mhz??

POZDRAWIAM :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OOO, witam swojego człowieka z R-ka.

Więc tak:

1. Prawie 2,2 GHz na takim procku tez zmiany vcore, to jest za dużo. Spróbuj bardziej "lajtowo", daj mu na początek FSB 140, jak się zmieni prędkość i będzie działało, to oznacza, że z tym mnożnikiem za dużo mu dałeś bez zmiany vCore.

2. Jak masz zablokowany mnożnik, to komp ci będzie wstawał na default. Miałem tak, jak odblokowywałem mojego Durona kiedyśi ołówek nie zadziałał.

3. Hehe, twojego procka nie wykręcisz na AC do 2700MHz. Nie ma szans. To się ledwo udaje na AXP-M - hicie ostatnim, na napięciu 1,85V i więcej.

4. Na grafę polecam Arctic Cooling VGA Silencer, a na CPU- jeden wybór:

Zalman 7000A Al-Cu (ok 120zł), lub 7000A-Cu ~200zł.

Pozdro,

nitro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponował abyś zjechał z mnożnikiem procesora i za zaczął podnosić fsb załużmy co 5 Mhz tak długo aż się już nie uruchomi komputer.Gdy dojdziesz do granicy wtedy możesz podnosić mnożnik.Daje to wtedy najlepszy przyrost wydajności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi