Skocz do zawartości
Gość ares

Jak znaleźć PLL na asus p4s8x-x (sis 648) ??

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem, cpucool mi niechodzi bo 3a do niego podać wersje układu PLL nie wiem jak ją znaleźć na mojej płycie głównej ?? zna ktoś może jakiś program, kóry odczytuje PLL lub sposób na odczytanie PLL z mobo ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz odczytac numerki z PLL'a to jest taki prostokatny uklad SMD ma duzo nozek (po dwoch stronach) i obok niego jest rezonator kwarcowy kwarcowy 14,3mhz wyglada mniejwiecej tak

Dołączona grafika

moze byc odkrotszy ze bedzie mial pare mm wysokosci(bez nozek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem cos takiego wyglada jak na rysunkach ale problem polega na tym ze nic na tym nie pisze, jest cale czarne znajduje sie miedzy chipsetem a kosciami ddr, czy to jest to ?? czy mozliwe zeby bylo czyste ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze zle sie wyrazile to na fotce to jest kwarc widzialem pare fotek twojego mobo pll to pewnie ten czarny uklad na lewo od kwrcu przy tych szerokich portach (LAN chyba widzilame tylko fotki z gory)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[jpg]http://www.asus.com/products/mb/socket478/p4s8x-x/p4s8x-x_m.gif[/jpg]

Tu jest zdjęcie tej mobo, tam koło szeregowycjh portów nie widze nic takiego co by przypominało wyglądem to PLL, mi sie wydaje, że to to między baterią cmos a ddrami, może patrząc na to zdjęcie ktoś mi powie gdzie to jest ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi