global Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 2004-04-13, Warszawa Bardzo dobra wiadomość dla użytkowników Neostrady TP - znacząco wzrasta szybkość transferu danych. Od 1 maja prędkość w Neostradzie TP opcji 128 kbps zwiększy się do 320 kbps, zaś opcja 512 kbps przekształci się w 640 kbps. Wzrostowi prędkości nie towarzyszy wzrost ceny. Zmiana dotyczy zarówno nowych, jak i dotychczasowych Klientów usługi. - Szybszy transfer danych bez wzrostu ceny spowoduje, że Neostrada TP będzie dużo atrakcyjniejszą usługą dla Klientów - powiedział dyrektor Pionu Multimediów TP Mariusz Gaca. Zwrócił uwagę, że klienci indywidualni zapłacą nawet mniej niż dotychczas, gdyż dostęp do Internetu dla nich został niedawno zwolniony z podatku VAT. - Oznacza to, że realnie zapłacą o 7 proc. mniej - przekonuje dyr. Gaca. Klienci, którzy zamówią dowolną opcję Neostrady TP zapłacą za aktywację usługi 1,07 zł z VAT. Oferta jest aktualna do końca kwietnia. Dodatkowo osoby, które podpiszą umowę na co najmniej 12 miesięcy otrzymają w prezencie grę multimedialną. Zalety Neostrady TP: - Szybki dostęp do Internetu gwarantujący bezproblemowe ściąganie plików z sieci - Jedna linia - dwie usługi; możliwość jednoczesnego korzystania z Internetu i prowadzenia rozmowy telefonicznej - Łatwy i krótkotrwały proces instalacji - Stała opłata niezależnie od czasu trwania połączenia z siecią - Pełna gama modemów, gwarantująca konfigurację urządzenia wg indywidualnych potrzeb Dodatkowo użytkownicy Neostrady TP otrzymują: - w opcji 640 kb/s - 50 lub 100 MB przestrzeni dyskowej do publikacji własnych stron WWW i zakładania kont pocztowych - w opcji 320 kb/s - konto pocztowe w domenie neostrada.pl o pojemności 5 MB - dostęp do multimedialnego Serwisu Informacyjnego i Strefy Gier - bezpłatną pomoc techniczną pod numerem 0-800 102 102 dostępna 24h na dobę Informacje handlowe oraz składanie zamówień pod numerem infolinii 0-801 321 123 i na stronie www.neostrada.pl TELEKOMUNIKACJA POLSKA, Biuro Prasowe, ul. Twarda 18, 00-105 Warszawa tel.: (22) 527 19 39, faks: (22) 527 19 79, biuro.prasowe@telekomunikacja.pl, http://www.telekomunikacja.pl Kontakt: Barbara Górska, Rzecznik TP, tel.: (22) 527 19 39 Hmm czyli wychodzi 80/20 kB/s :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Hmmm.... U mnie od grudnia jest już 655,2 Kb/s. Nic się u mnie nie zmieni :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pika3 Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 oj... z tego co wiem to sie zmieni :twisted: .. czyzby poczuli bat Dialogu i ich promocji za 100 ? A moze prezent ? A moze ... ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 ja tam nie wiem - u mnie na routerze jest niby 640/160 ale transfery nie przekraczaja 65kb/s wiec mysle ze moze sie cos zmieni - badzmy dobrej mysli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Pytałem o to w innym topicu, ale tam nikt mi nie dał odpowiedzi to spytam tu, dodam że chodzi o Chello w UPC : Mam takie pytanie co do umowy którą zawarłem z szanowym UPC. Piszą oni o karze którą trzeba zapłacić w przypadku zerwania umowy wcześniej niż zadeklarowaliśmy ( 12 mies ). Płacimy wtedy coś ok. 600 zł. A co w wypadku jeżeli to oni nam wypowiedzą umowe, za np. notoryczne przekraczanie limitu?? Czy jeżeli taka sytuacja nastąpi to będe zobowiązany płącić im te 600zł?? Prosił bym o wypowiedź osób które znają się na rzeczy, a nie odpowiedzi w stylu "no chyba tak", "raczej nie inaczej" gdyż poważnie myśle o sprowokowaniu ich do zerwania ze mną umowy... Zna ktoś odpowiedź na to pytanie?? Bo właśnie ostatnio dzwoniła do mnie pani z TPSA i proponowała Neo+...tylko że ja nic narazie nie moge zrobić bo jestem związany z tym pier******* UPC! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ja tam nie wiem - u mnie na routerze jest niby 640/160 ale transfery nie przekraczaja 65kb/s wiec mysle ze moze sie cos zmieni - badzmy dobrej mysli. no stary czyli masz wszystko w porzadku, jesli stanie sie jak napisala tpsa, modem bedzie sie synchronizowal przy 800kbps, a pliki bedziesz sciagal tak plus minus teoretycznie z szybkoscia ~80kB/s wojs: scigasz 80kB/s juz od grudnia 8O PS. jedyne czego sie boje to kolejnej sciemy tpsa w koncu kazdy z nas ma te 640 przy polaczeniu.... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Ja mam jeszcze stara neostrade , ktora hula z transferem 55 KB/s :P Grunt ze ping 28 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Pytałem o to w innym topicu, ale tam nikt mi nie dał odpowiedzi to spytam tu, dodam że chodzi o Chello w UPC : Mam takie pytanie co do umowy którą zawarłem z szanowym UPC. Piszą oni o karze którą trzeba zapłacić w przypadku zerwania umowy wcześniej niż zadeklarowaliśmy ( 12 mies ). Płacimy wtedy coś ok. 600 zł. A co w wypadku jeżeli to oni nam wypowiedzą umowe, za np. notoryczne przekraczanie limitu?? Czy jeżeli taka sytuacja nastąpi to będe zobowiązany płącić im te 600zł?? Prosił bym o wypowiedź osób które znają się na rzeczy, a nie odpowiedzi w stylu "no chyba tak", "raczej nie inaczej" gdyż poważnie myśle o sprowokowaniu ich do zerwania ze mną umowy... Zna ktoś odpowiedź na to pytanie?? Bo właśnie ostatnio dzwoniła do mnie pani z TPSA i proponowała Neo+...tylko że ja nic narazie nie moge zrobić bo jestem związany z tym pier******* UPC! niestety musisz zadzwonic do UPC.... mi sie wydaje, ze wtedy nic nie placisz.... sprawdz w umowie powinno byc, jak nie to dzwon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gREG PG Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 wzrost predkosci neo "light"---> szybsze osiagniecie limitu 5GB... no,...chyba, ze tego limitu nie wprowadza :) (a takie "sluchy" chodza po necie)- wtedy biore w ciemno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Hmmm.... U mnie od grudnia jest już 655,2 Kb/s. Nic się u mnie nie zmieni :( bzdura to ze sie laczy przy 655 to nic mi tez sie tak laczy od poczatku czyli juz od roku a trtansfer max mam 64Kb/s co daje 512kb/s wiec ..... jak bys mial 655kb/s to transfer w okolicach 81Kb/s no chyba ze tak masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Hmmm.... U mnie od grudnia jest już 655,2 Kb/s. Nic się u mnie nie zmieni :( bzdura to ze sie laczy przy 655 to nic mi tez sie tak laczy od poczatku czyli juz od roku a trtansfer max mam 64Kb/s co daje 512kb/s wiec ..... jak bys mial 655kb/s to transfer w okolicach 81Kb/s no chyba ze tak masz :) Dokladnie.. U mnie ot samo.. Zawsze bylo 655,2kb/s a mimo to leci max 64-65kB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Hmmm.... U mnie od grudnia jest już 655,2 Kb/s. Nic się u mnie nie zmieni :( bzdura to ze sie laczy przy 655 to nic mi tez sie tak laczy od poczatku czyli juz od roku a trtansfer max mam 64Kb/s co daje 512kb/s wiec ..... jak bys mial 655kb/s to transfer w okolicach 81Kb/s no chyba ze tak masz :) Dokladnie.. U mnie ot samo.. Zawsze bylo 655,2kb/s a mimo to leci max 64-65kB/s Chyba macie rację. Faktycznie, te 64 kilobajty na sekundę mam max... Wiecie, co Wam powiem. Szkoda, że na DC++ i tak raz na 100 przypadków jadę na maksa. Wielkiego użytku chyba nie będzie z tego... Wolałbym, aby diametralnie zwiększyli transfer wychodzący! Ale, jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma :) Poczekamy, zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Jezeli tepsa nie klamie i faktycznie nasz kochany download wzrosnie do 80 KB/s to chyba polubie ta firme :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Nie uzyska sie w warunkach domowych z lacza 100% przepustowosci dlatego normalne , ze na 655 kbps wyciagacie 65KB/s. Watpie zeby wprowadzili teraz neo 800kbps zeby rzeczywisty transfer wynosil 655 kbps , raczej wszystkie neostrady co sa teraz przelacza na 655 , bo duzo osob jeszcze ma tak jak ja , ze im chodzi na 512kbps... Wojs: lacz sie programem Cfos , to wtedy uzyskasz maxymalny upload i download naraz np. mozesz sciagac 64KB/s i wysylac 16KB/s w tym samym momencie bez spadku predkosci sciagania [ traffic shaping w Cfos] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Wojs: lacz sie programem Cfos , to wtedy uzyskasz maxymalny upload i download naraz np. mozesz sciagac 64KB/s i wysylac 16KB/s w tym samym momencie bez spadku predkosci sciagania [ traffic shaping w Cfos] A, gdzie mogę coś o tym Cfos znaleźć. Zapodaj linka, albo coś, jeśliś taki miły. Dzięki z góry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 ale kazdy ma praktycznie 640/160 albo 655,2/cos tam - to co to by byla za zmiana - zreszta zobacze 1 maja - wjade na router zobacze polaczenie, sciagne jakis plik z dobrego servera i napisze - jak bedzie 80kb/s to mniam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Wojs przyjrzyj forum na www.neostrada.info , tam jest napisane co i jak z tym programikiem , naprawde jest swietny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 THX, tyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 po co sie mazac.......niech tpsa odrazu zwiekszy na 1mb (1024kbps) i wtedy będzie każdy zadowolony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 wzrost predkosci neo "light"---> szybsze osiagniecie limitu 5GB... no,...chyba, ze tego limitu nie wprowadza :) (a takie "sluchy" chodza po necie)- wtedy biore w ciemno :) Czy nie wie ktoś czy na pewno nie bedzie tego limitu?? Jeśli nie będzie n to na prawde bedzie cóll!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Ja jestem zaaaa :))) oby to nie byl spozniony prima aprilis hehe 80kB/s DC++ bede szalal :) nastepne 16kB do wykorzystana jeeeeeeeee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiden Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zdwoniłem do TP i dowiedziałem się że niestety limit 5 GB pozostaje. :cry: Ale i tak nie jest źle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 No bardzo ladnie bardzo ladnie oby tak dalej to moze w 2008 doczekamy sie 8 mbit :-) (pomarzyc wolno) J-A-J-O - jesli oni umowe Ci wypowiedzą nie ma takiej mozliwosci zeby kazali Ci cos placic, z tym ze watpie aby Ci sie udalo do tego doprowadzić :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Raiden 5 giga na 320kbps to sie robi w 2 dni. Ta neo za 100 zeta z limitem to pomylka , nadaje sie tylko do czatow i gier , bo do sciaganiat o odpada calkowicie , z limitem to powinni dawac to lacze za 49zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 A moze w TPSA licza ze z 512 skuszeni niską ceną (93 zlote!) przejda na 320 Ci zas po 5 GB sie zapchaja po dwoch dniach, zreszta 5 gb to ledwie na strony i wtedy przepustowosc zyska nawet przy tych 640, ale wydaje mi sie ze takie kalkulacje sa bardzo optymistyczne, fakt faktem wielu co nie wie ze tam jest te 5 GB bo ludzie to sa w goracej wodzie kapani to zamowia pewnie 320 kbps albo co gorsza dla zaoszczedzenia przejda z 512 na 320. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noiser Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 dostalem dzisiaj info od znajomego pracownika TP S.A ze poza tymi zmianymi o ktorych wyzej zostanie w przyszlosci wprowadzony jeszcze jeden najtanszy wariant za cene okolo 50pln o predkosci odpowiadajacej obecnej neostradzie "light"... chyba pakiety internetowe powoli traca jakikolwiek sens... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 kable miedziane 'para miedziana' maja maks przepustowosci w adslu 7mbit - na IDEALNYCH kablach -realnie, komercyjnie moze byc kolo 3mbit - powyzej tego zbyt czesto sa problemy - a warto wiedziec - choc w to malo kto uwierzy ze nasza siec miedziana jest jedna z najlepszych w europie [dotyczy tej czesci na ktorej wogole jest mozliwosc instalacji lacz adsl] - to tyle jesli chodzi o 8mbit to ze laczy sie wam z 650 czy ilestam nic nie znaczy - odejmijcie sobie dane kontrolne i caly smiec protokolu pppoe i zostaje wam akurat 512 - jedne programy pokazuja 'przeplywnosc' uwzgledniajac ten fakt, inne nie - stad masa nieporozumien i blednych informacji - jesli nie macie czegos przestawionego na centrali [na tzw. 'polce' gdzie technicy czasem odprawiaja czary i np. zdejmuja ci limit, albo zawieszaja sesje na 2 tygodnie, albo odcinaja ci telefon - wszystkie te jazdy przezylem na wlasnej skorze i z tego co wiem to nie tylko ja] neo z limitem to PORAZKA - ale to chyba kazdy wie - ps. do gier sie nie nadaje - niestety granie w q3 czy et zjada cenny i ul i dl ps. mam modem i filtr siemensa - pewnie jako jeden z ostatnich w kraju - bo moja centralka jest siemensowska a nie alcatel jak wiekszosc - i dzieki temu mam przyzwoity sprzet bez usba - dodalem router dl-604 [wcale sie nie wiesza] i mam normalny net w domu - radujmy sie - sluzyl mi jeszcze za pierwszej neostrady :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 jeszcze kilka dni i wszystko bedzie jasne! swoja droga, na innym forum wyczytalem, ze bede 320kbps up :lol: normalnie zbyt piekne zeby bylo prawdziwe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Manial: wypas by byl :] -Sid-The-Rat=>: nie 7 lecz 8 Mbps moze byc na miedziakach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2004 7 nie liczac pppoe... przy moich jazdach z neo [pierwsza i druga] sporo sie nasluchalem od monterow :) pozatym mialem to potem na studiach - moja linia przenosi teoretycznie 6.5 chodzilo mi o skomentowanie uwagi 'kiedy wreszcie dadza nam lacza 8mbit za 49 zeta jak reszcie swiata' - no wiec w technologii adsl takiej technologii nikt nie ma i juz :) co innego cable'owki czy optical - ale to i tak sie zatka wkoncu na gatewayach - niedawno byl gdzies art o tym jakie kroki ma zamiar podjac stowarzyszenie operatorw brytyjskich zeby zniechecic ludzi do ssania [nie wazne czy legal czy nie] bo im szkielet nie wytrzymuje - tak ruchu wewnatrz sieci jak i na stykach chosby z atm att czy nywarner - stowarzyszenie to doszlo do wniosku ze szerokopasmowy net w ich kraju jest na chwile obecna utopia bo infrastruktura nie wytrzymuje w korei sie jakos udalo - tam jest chyab 56% gospodarstw z laczem 256+ i jakos to dziala - ale oni maja nowy system budowany od podstaw na chore przepustowosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...