Skocz do zawartości
global

Szybsza Neostrada TP za dotychczasową cenę.

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie jakieś proxy.

Albo i nie bo u mnie przez proxy jest znacznie wolniej niż normlanie przez neo. Może łącze akademickie.

zadne proxy

lubelska siec LUBMAN poprzez firme PRONET

10Mbit/s za 55zł miesiecznie

ale 10Mbit/s wyciaga w 10sesjach gdzies :]

przykład: jak ciagne stery np z nvidi w 10sesjach to mam 800kB/s w porywach 1,1MB/s 8)

łącze domowe 8) siec osiedlowa 8)

P.S od pół roku to jest podobno juz 15Mbit/s 8) ale wiecej jak 1,2MB/s to nigdy nie mialem :] po lokalu do 7MB/s 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby test byl wiarygodny trzeba wyąłczyc wszystkei inne aplikacje kozytsajace z ronzych protokolow i wogole neta :] panie sgj :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]zeby test byl wiarygodny trzeba wyąłczyc wszystkei inne aplikacje kozytsajace z ronzych protokolow i wogole neta :] panie sgj :]

zeby ten test byl wiarygodny to trzeba by wylaczyc calkiem kompa ;]

imo to samo sie tyczy numion.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]imo to samo sie tyczy numion.com

numion.com w gruncie rzeczy dobrze testuje łacze jeżeli wybierzesz test "max speed" bo jak weźmiesz ten test z 41 ramkami to mnie udało sie na nim wycisnąć max 41 kB/s (neo) ponieważ komp mi nie przelicza szybciej tych ramek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest tu ktos komu jeszcze sie nie zwiekszyla predkosc na neostradzie ?

Mam tylko UL szybszy a na DL pewnie sobie jeszcze troche poczekam

o boze jak jeszcze przez 2 miechy beedziemy widziec te teksty czy zwiekszyl sie transfer to chyba oszalejemy i zaczniemy chodzic na rekach  :)  

Hehe ja już od dawna codziennie chodze na rękach :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwazam ze ten tesy jest bardzo miarodajny.

Hm... najlepiej jak jush koledzy powiedzieli wykorzystac jakis dobry ftp i sie przekonac jaki jest download/upload.

Imo wykorzystanie do testu predkosci protokołu TCP nie jest git pomyslem ;)

Jasne, że najlepiej machnąć sobie cos przez protokół FTP. Ja dla przykładu sprawdzam sobie transfer z ftp.task.gda.pl.

A co do providerów. Ostatnio miałem zlecenie na łódzkim Widzewie - Wschodzie w rejonie ul. Puszkina. Mają tam lokalną sieć, 2k użytkowników. Płacą 75 zeta miesięcznie za.....10 Mbit do użytkownika. Szlag moze trafić,że człowiek mieszka w innym rejonie, gdzie nawet centrala neo nie obsługuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Update: NEO+ (opcja 512/128) prędkość 786,4 kbps (teoretyczna), transfer przy dobrym serwerku na poziomie 85-90 KB/s.

Transfer z ftp.task.gda.pl. - 79,1 KB/s

Z tego co wiem synchronizacja modemów pod neo ma watrość 198/768 Kbps

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FAQ ja chyba zaczne chodzic na rekach jak Walker3d, a moze nie ja juz wiem ci na koncu beda w ramach testow na 1 mbit podlaczani hehehe, a znając swoją pechowosc to u mnie bedzie to dokladnie 30tego przed polnocą, szampan juz sie chlodzi impreza taka jak w sylwestra ze hej normalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi