pablowcf Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2004 Witam mam pewien problem ze zmiana biosu na tej plytce a mianowicie rozni sie bios info moj : (data)-KT400-8235-C-00 ten na ktory chce zmienic : (data)-KT400-8235-KOBKT400C-00 ja nie mam Bios Id a w tym nowym biosie jest cos takiego KOBKT400 czy jest mozliosc zmiany biosu na ten nowy? i czym moga byc zwiazane takie rozniece? a i jeszcze jedno pytanko, w programie SpeedFan czujniki pokazuja mi niezle temperatury w granicach 80stopni, co jest komiczne. czym moga byc spowodowane takie temp? czujniki sa uszkodzone?czy takie odczyty moga byc spowodowane przez zly bios? pozdrawiam pablowcf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Jeśli bios ma jakiekolwiek róznice ja bym nie ryzykował flasha. Musi być dokładnie do tego modelu (najlepiej ze strony producenta). Co do drugiego pyt. to jest chyba coś ze speedfanem - dokładnie nie wiem, wkażdym razie dokładnie temp. podaje mały programik ViaHardwareMonitor - mnie wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablowcf Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 hm... to jest wlasnie bios ze stronki producenta co moze sie stac jesli zaryzykuje i sprobuje zaakualizowac bios tym nowym biosem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 W najgorszym wypadku płyta nie wstanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablowcf Opublikowano 15 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2004 ale chyba powinna pojsc ta zmiana biosu jesli jest to od tego samego producenta i ten sam model plyty, tylko wlasnie nie rozumiem tego dlaczego bios info sie rozni. A i jeszcze jedno w biosie nie mam mierzenia temperatury ani pokazanych wartosci napiecia 3,3V 5V i 12V (a w modbin'ie jest wszystko wlaczona aby pokazywalo) za to jest napiecie baterii i 2,5V i napiecie jadra. Po zainstalowaniu Via Hardware Monitor program nie chce wejsc bo nie moze byc wlaczony przez bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...