Skocz do zawartości
DMruz

barton 2500+ @ 200 x 11 MHz - ile i jak jeszcze wyciagnac ?

Rekomendowane odpowiedzi

A wiecie co kupie sobie Tt Volcano zamiast tego CoolJag'a ale nie wiem czy cos to da bo nic 7000 RPM nie przebije...wiec na Chiefteka polowac bede :D a takie pytanko do was jezli Volcano to 7+ czy 11 Xaser Edition ?

Najpierw to skąbinuj sobie inne PSU i wtedy zobacz czy Ci się wiesza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko !! Kupilem se V11 i procek chodzi na 2300MHz jak miodek. Przy 3500 RPM mam temp. 25/40 C w idle. Po 3dmarku2k3 mialem cpu temp 46 C. Oprocz tego mam sunona 80tke z tylu i 120tke papsta w boku :) wiec Chlodzenie rzadzi :) VCore mam na 1.9 V ale sproboje go niedlugo na 1.85 V.. Pozdrawiam i dziekuje all za rady ! P>S. Pisac dalej o swoich osiagnieciach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko !! Kupilem se V11 i procek chodzi na 2300MHz jak miodek. Przy 3500 RPM mam temp. 25/40 C w idle. Po 3dmarku2k3 mialem cpu temp 46 C. Oprocz tego mam sunona 80tke z tylu i 120tke papsta w boku :) wiec Chlodzenie rzadzi :) VCore mam na 1.9 V ale sproboje go niedlugo na 1.85 V.. Pozdrawiam i dziekuje all za rady ! P>S. Pisac dalej o swoich osiagnieciach :)

Cieszymy się z Toba ;P A to VCore to nie za duże jak na takie taktowanie?

BTW. jakie masz fsb? A komp to Ci chba buczy jak suszara :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie widze ze wszystko chodzi jak miodek wiec wrzuce na VCore 1.85 V i bede probowal nizej jak bedzie stabilnie :)) ALE TAK NA WSZELKI dalem 1.9 :)...komp chodzi ultra CICHUTKO!! max 3000 RPM jest bezglosny i wlasnie tyle mam obecnie :D (powyzej 3000 juz troche slychac :)) ale nawet na 4800 czyli max chodzi ciszej bo jak suszarka anie jak odkurzacz kiedy mialem dynatrona na 7000ROPM :PP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie 11x 400 tylko 11x210 :))) chyba tak napisalem nie ? :] Obecnie VCore 1,85 V...temp CPU 38-41 C stress do 50...duzo daje otwarte okno gdzie temperatury roznia sie 2-3 stopnie. Przy otwartym raczej 47 nieprzekracza w stresie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...