Skocz do zawartości
petrumi

Nie wiem do czego mi SB Audigy..

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam nadzieje że zachęciłem do zajrzenia do środka ale teraz na serio. Kiedyś w promocji kupiłem wraz z głośnikami 5.1 kartę SB Audigy Player. Jestem tez posiadaczem ucha na które nadepnął słoń i praktycznie nie wyczuwam róznicy z porównaniu do starego SB live 5.1

Moje pytanie brzmi: czy powinienem wgrac stery od Audigy2 i przerobić sobie swoja kartę za darmo na lepszy model? Co mi to da w grach?

i najważniejsze : czy głośnik centralny wogóle się kiedys odzywa (prócz DVD) ?????

Na stery Kx nikt mnie ponownie nie namówi. Raz zaistalowałem i zgłupiałem od ilości ustawien. Pozostaje przy sterach creativa.

Proszę pomocna dłoń o pomoc co grac zeby miec Audigy2. Jakiś link lub hasha do muła bo widziałem tam zestawy typu " zrób to sam A1 --> A2" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Zrobiłem tak. Na oryginalne stery dołączone do Audigy wgrałem ściagnięte z muła stery od Audigy2 (oznaczone jak shakowane dla A1). Póżniej dograłem AUD_EAX4DRV_031031.exe czyli udpate dla EAX4. Wszystko chodzi pięknie, gra zdecydowanie lepiej, w Colinie 4 dzwięk jest przestrzenny,

Problem jednak mam następujacy: nie gra mi centralny głośnik :(

Ja rozumiem ,że w grach nie ma prawa (a może sie mylę...) ale w testach głośników dołączonym do sterów A2 też nie gra... Czy się go gdzieś dodatkowo włącza czy coś pokręciłem w podlączeniu. Ale w sumie trudno się pomylić . W zestawie glośników Creative 5100 jest tylko jedno wyścje dla centralnego. Dla pewności przytocze schemat jak podlączyłem to wszystko:

Do subwoofer zgodnie z kolorem wtyczek a do karty Audigy następująco - patrząc od strony we/wy firewire : czarny, zielony, przerwa, żółty, przerwa.

Czy coś pokręciłem? Proszę o pomoc i komentarz, czy dobre stery wgrałem itp.

pzdr.

ps. własnie testowałem call of duty. wgrałem patcha 1.3, ustawiłem dzwiek EAX3 i jest jakoś dziwnie. nie słychać dzwięków "z przodu" tylko jakby odbicia z lewego lub prawego przedniego głośnika. Tak, jakby właśnie brakowało tego centralnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi