petrumi Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Witam. mam nadzieje że zachęciłem do zajrzenia do środka ale teraz na serio. Kiedyś w promocji kupiłem wraz z głośnikami 5.1 kartę SB Audigy Player. Jestem tez posiadaczem ucha na które nadepnął słoń i praktycznie nie wyczuwam róznicy z porównaniu do starego SB live 5.1 Moje pytanie brzmi: czy powinienem wgrac stery od Audigy2 i przerobić sobie swoja kartę za darmo na lepszy model? Co mi to da w grach? i najważniejsze : czy głośnik centralny wogóle się kiedys odzywa (prócz DVD) ????? Na stery Kx nikt mnie ponownie nie namówi. Raz zaistalowałem i zgłupiałem od ilości ustawien. Pozostaje przy sterach creativa. Proszę pomocna dłoń o pomoc co grac zeby miec Audigy2. Jakiś link lub hasha do muła bo widziałem tam zestawy typu " zrób to sam A1 --> A2" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 szukaj :twisted: O tym juz duzo bylo a ja i tak polece kx'y i moj temat, gdzie wszystko ladnie opisane :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 14 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2004 http://www.driverheaven.net/showthread.php...&threadid=43242 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Ok. Zrobiłem tak. Na oryginalne stery dołączone do Audigy wgrałem ściagnięte z muła stery od Audigy2 (oznaczone jak shakowane dla A1). Póżniej dograłem AUD_EAX4DRV_031031.exe czyli udpate dla EAX4. Wszystko chodzi pięknie, gra zdecydowanie lepiej, w Colinie 4 dzwięk jest przestrzenny, Problem jednak mam następujacy: nie gra mi centralny głośnik :( Ja rozumiem ,że w grach nie ma prawa (a może sie mylę...) ale w testach głośników dołączonym do sterów A2 też nie gra... Czy się go gdzieś dodatkowo włącza czy coś pokręciłem w podlączeniu. Ale w sumie trudno się pomylić . W zestawie glośników Creative 5100 jest tylko jedno wyścje dla centralnego. Dla pewności przytocze schemat jak podlączyłem to wszystko: Do subwoofer zgodnie z kolorem wtyczek a do karty Audigy następująco - patrząc od strony we/wy firewire : czarny, zielony, przerwa, żółty, przerwa. Czy coś pokręciłem? Proszę o pomoc i komentarz, czy dobre stery wgrałem itp. pzdr. ps. własnie testowałem call of duty. wgrałem patcha 1.3, ustawiłem dzwiek EAX3 i jest jakoś dziwnie. nie słychać dzwięków "z przodu" tylko jakby odbicia z lewego lub prawego przedniego głośnika. Tak, jakby właśnie brakowało tego centralnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndiDVB Opublikowano 20 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2004 wgraj najpierw firmowe od creativa i zrob test jak beda wszystkie smigaly czyli L to L , P to P .....C to C to masz wszystko oki podlaczone. Potem baw sie w zmiane sterow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Subwoofer + centralny do Digital Out. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...